CHP’li Karabat: ‘Erdoğan’ın İngiltere ziyareti çok enteresan detaylar içeriyor’

CHP’li Karabat: ‘Erdoğan’ın İngiltere ziyareti çok enteresan detaylar içeriyor’

CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Aday Adayı Özgür Karabat, Türk heyetinin kaldığı otele ödenen parayı ve Erdoğan’ın düşünce kuruluşu Chatham House’da, ABD’nin Kudüs büyükelçiliğinin açıldığı gün konuşma yapmasını eleştirdi.  

CHP İstanbul 3. Bölge aday adayı Özgür Karabat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 3 günlük İngiltere ziyaretinin çok enteresan detaylar içerdiğini belirterek, Türk heyetin kaldığı otele ödenen parayı ve Erdoğan’ın düşünce kuruluşu Chatham House’da, ABD’nin Kudüs büyükelçiliğinin açıldığı gün konuşma yapmasını eleştirdi.

Karabat, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İngiltere seyahatinde, güvenlik ve fiziki kondisyon şartlarını karşılama açısından birçok otel mevcutken geceliği 525 pound olan Four Season otelde kalmayı tercih ettiğini kaydetti. Karabat, 200 kişilik ekiple İngiltere’ye giden Erdoğan’ın, 3 günlük seyahatinin sadece konaklama giderinin 1 milyon 840 bin 992 lirayı bulduğunu belirterek, “Cumhurbaşkanının bu harcaması kendi cebinden yapılmış bir harcama değildir, bu harcamalar bu milletin evlatlarının verdiği vergiler ile yapılabilmektedir” dedi.

Seyahatin en ilginç detayının ise ABD’nin Kudüs’te büyükelçilik açtığı gün, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Chatham House adlı düşünce kuruluşunda konuşma yapması olduğunu bildiren Karabat, geçmişi Müslüman dünyası aleyhine çalışmalar düzenleyen bir kurumda böyle bir günde konuşma yapılmasının düşündürücü olduğunu kaydetti.