CHP’li Karadeniz  Çanakkale Destanı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun müjdecisidir

CHP’li Karadeniz  Çanakkale Destanı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun müjdecisidir

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, “Başımız dik, göğsümüz kabarık gururla ‘Bu vatan bizim’ diyebiliyorsak; canları pahasına ‘Çanakkale Geçilmez’ diyen Aziz Şehitlerimizin kahramanlıkları sayesindedir” dedi.

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle yaptığı açıklamada Çanakkale Destanı, milletin egemenliğine dayalı Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun müjdecisi olduğunu söyledi. Karadeniz, mesajında şunları ifade etti:

“Askeri bir deha ve güçlü bir lider olarak Mustafa Kemal Atatürk'ün Milleti ile emperyalizme karşı verdiği bağımsızlık, özgürlük, kurtuluş mücadelesinin tarihe geçtiği büyük zafer Çanakkale Destanı, milletin egemenliğine dayalı Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun da müjdecisidir.

103 yıl sonra bugün de, başımız dik, göğsümüz kabarık gururla "Bu vatan bizim" diyebiliyorsak; canları pahasına “Çanakkale Geçilmez” diyen Aziz Şehitlerimizin kahramanlıkları sayesindedir.

Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Kahraman Şehitlerimizin bize emanet ettiği vatanımızı, bağımsızlığımızı, özgürlüğümüzü Çanakkale’de yazılan destanın ruhuyla, birlik, beraberlik ve bütünlük içinde büyük bir inanç ve kararlılıkla koruyarak, gelecek kuşaklarımıza aktaracağız.

Tarihin akışını ve Milletimizin kaderini değiştiren Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünde; bin 480 Sinoplu Kahraman Şehidimiz ile vatanı ve milleti için tereddüt etmeden canını feda eden tüm Kahraman Şehitlerimizi, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve ebediyete intikal eden gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyorum.”