CHP'li Toprak: Kadir Topbaş'ın yerine 'Evet efendim' diyecek biri getirilecektir!

CHP'li Toprak: Kadir Topbaş'ın yerine 'Evet efendim' diyecek biri getirilecektir!

CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak ve CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, Kadir Topbaş'ın istifasını YURT'a değerlendirdi. Kadir Topbaş'ın istifasını 'çok manidar' bir istifa olarak ifade eden Toprak, "Kadir Topbaş'ın yerine ise 'Evet efendim' diyecek biri getirilecektir. Gelecek talimatla da geri gider" dedi. Topbaş'a haksızlık yapıldığının altını çizen Engin Altay ise, "FETÖ ile ilişkisine dair bir ibare varsa niye yargıya verilmiyor? Belli

Ardıl Batmaz / YURT

CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, Kadir Topbaş'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden neden istifa ettiğinin perde arkasını açıklamak zorunda olduğunu ifade ederek, "Kadir Topbaş'ın istifası çok manidar bir istifa. Yorgun değildim diyor, heyecanımı kaybetmedim diyor. Ama istifa ediyor. Seçilmişlerin, seçmenlere karşı bir sorumlulukları vardır. Niye istifa ediyorsun o zaman? Bunun perde arkasını veya detaylarını açıklamak zorundadır Kadir Topbaş" dedi. 

"KENDİ İRADESİNİN OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

Türkiye'de 'Talimatlarla istifalar' geleneğinin oluştuğunu belirten Toprak, "Türkiye'de çok sık rastlanan ama gelişmiş demokrasilerde olmayan bir gelenek oluştu. 'Talimatlarla istifalar.' Önce hiçbir nedeni yokken, sayın başbakan Davutoğlu istifa ettirildi. Sonra teşkillat talimatları. Bakan talimatları. Kadir Topbaş olayı. Türkiye'nin en büyük belediyesi İstanbul Belediyesi. Dünyada sayılı 10 büyükşehirin arasındaki şehirin belediye başkanı. Birleşmiş Milletler'de de (BM) yerel yönetimlerden sorumlu çok üst düzey görevi olan biri. Böyle bir kişinin apar topar istifa ettirilmiş olması, kendi iradesinin olmadığını düşünüyorum" diye konuştu.

"BU ASLINDA KADİR TOPBAŞ MESELESİ DEĞİL, TÜRKİYE MESELESİ"

Olayın perde arkasında AKP'nin kendi içerisindeki rant savaşı olduğunu ve bu olayın Kadir Topbaş meselesi olmayıp, Türkiye meselesi olduğunun altını çizen Toprak, "Olayın perde arkası AKP'nin kendi içerisindeki rant savaşı. Araziler, rantlar, imara açmalar.İmarın ne olduğunu hepimiz biliriz, ranttır. özel imkanlarla rant sağlamaktır. Türkiye'nin bir an evvel bu zihniyetten kurtulması lazım. Türkiye'de olan bu anti-demokratik uygulamalar burada da sürüyor. Bu aslında Kadir Topbaş'ın meselesinden öte, Türkiye'nin meselesi. Böyle bir yönetim anlayışıyla hak edip, etmeme meselesi bu. Herkesin oturup düşünmesi lazım. Yani bugün bir başbakan istifa ettiriliyorsa, büyükşehir belediye başkanı kapının önüne koyuluyorsa, hangi vatandaşın, can güvenliğinden, mal güvenliğinden, mesleki güvenliğinden bahsedebiliriz? ifadelerini kullandı.

"EVET EFENDİM DİYECEK BİRİ GETİRİLECEKTİR"

Toprak, Kadir Topbaş'ın yerine getirilecek kişinin ise şu sözlerle değerlendirdi:

"Kadir Topbaş'ın yerine ise 'Evet efendim' diyecek biri getirilecektir. Gelecek talimatla da geri gider."

CHP'Lİ ENGİN ALTAY: KADİR TOPBAŞ'IN MAĞDUR EDİLDİĞİNİ SÖYLEYEBİLİRİM

CHP Grup Başkanvekili İstanbul Milletvekili Engin Altay ise YURT'a yaptığı açıklamada, "Kadir Topbaş'ın başından beri o partiye yaptıklarına haksızlık yapıldığını söylemek mümkün. 15 Temmuz'dan bu yana Kadir Topbaş'ın FETÖ ile ilgisi AKP tarafından konuşuluyor. Varsa böyle bir şey başında gereken yapılmalıydı. FETÖ ile ilişkisine dair bir ibare varsa niye yargıya verilmiyor? Belliki yok. Ama Kadir Topbaş'ın, AKP'nin kimi üst düzey yöneticileriyle bir çatışmaları da olabilir. Kadir Topbaş bazı şeylere göz yummamış da olabilir. Kısacası Kadir Topbaş'ın mağdur olduğunu, mağdur edildiğini söyleyebilirim. Bu olay yargısız infazdır. AKP'de FETÖ ile ilgili olduğu iddia edilen 50 küsür belediye başkanı var. Kadir Topbaş milletin iradesiyle seçilmiştir. İstifası, kamu vicdanında kuşkulara ve rahatsızlığa yol açmıştır." şeklinde konuştu.