'Çiftçilerin faiz borçlarının tamamını sileceğiz'

'Çiftçilerin faiz borçlarının tamamını sileceğiz'

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Ankara'da STK temsilcilerine seslendi. Kılıçdaroğlu, çiftçilerin bankalara olan borçlarının faizlerinin tamamını sileceklerini söyledi.

Kılıçdaroğlu, "Yargı, bağımsız ve tarafsız olacak. Hukuk sistemimizi tamamen darbe hukukundan arındıracağız. Demokrasinin bütün kurallarını Türkiye'de hayata geçireceğiz. Hiç kimse ötekileştirilmeyecek" dedi. Kılıçdaroğlu, yüzde 10'luk seçim barajını kaldıracaklarının altını çizdi.

Çiftçiyi kalkındıracaklarının belirten CHP lideri, "Çiftçilerin banka borçlarının faizlerinin tamamını sileceğiz. Çiftçi neyi ekeceğini bilecek, zararına üretim yapmayacak, herkes kazanacak. Kaybeden sadece rantiyeciler olacak" ifadelerini kullandı.

Erdoğan ve AKP Hükümetinin "Yakayı tefeciye kaptırmış, tefeciden emir alan bir yönetim var" diyen Kılıçdaroğlu, "Faizi indir, iki maaş ikramiye ver, öğretmen atamalarını yap. Esnafın borç batağında olduğunu biliyor musun sen? Vatandaşa gelince para yok, işsize gelince iş yok, kime var? rantiyecilere var, onlara buluyorlar" dedi. Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanı olduğunda, CHP'nin de Meclis'te çoğunluğu elde ettiğinde; OHAL'i kaldıracaklarını, yoksulluğu tarihe gömeceklerini, yoksul olan ailede kadının banka hesabına her ay bin lira yatıracaklarını söyledi.

Kılıçdaroğlu, "Üniversite gençleri, üniversite yönetiminde söz sahibi olacak" dedi.

Ortadoğu'ya barışı ve huzuru getireceklerini söyleyen CHP lideri, "Ortadoğu'da egemen güçlerin değil bizim söz hakkımız olacak" ifadelerini kullandı.