Çiftlik Bank CEO’su devleti de dolandırmış…

Çiftlik Bank CEO’su devleti de dolandırmış…

Binlerce kişiden topladığı 511 milyon lira ile kayıplara karışan Çiftlik Bank’ın CEO’su Mehmet Aydın’ın devletten hibe almış. CHP’li Aydğn, ’80 milyon dolandırıldı’ derken, Mehmet Aydın Uruguay’daki yeni evi de ortaya çıktı.

Binlerce kişiden topladığı 511 milyon lira ile kayıplara karışan Çiftlik Bank’ın CEO’su Mehmet Aydın’ın devleti de dolandırdığı anlaşıldı. Aydın, Konya’da çiftlik kurma iddiasıyla devletten 210 bin lira hibe almış.

Sözcü’den Veli Toprak’ın haberine göre, 77 bin 843 kişiden 511 milyon lira toplayıp yurtdışına kaçan Çiftlik Bank'ın CEO'su Mehmet Aydın'ın devleti de dolandırdığı ortaya çıktı. Aydın'ın Konya Akşehir'de kuracağı çiftlik için devletten 210 bin lira hibe aldığı anlaşıldı.

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, “Bu adam herkesin gözü önünde dolandırıcılık yaparken, hükümet ne yapıyordu? Sadece 80 bin kişiyi değil, 80 milyon kişiyi dolandırmış, o teşvik parası hepimizin parası” dedi.

URUGUAY’DA EV

Öte yandan Mehmet Aydın’ın (27) Uruguay’da yaşadığı evin görüntüsüne Hürriyet ulaştı. Başkent Montevideo’daki iki katlı ve bahçeli rezidansın özel girişi ve otoparkı da var. Montevideo ülkenin en turistik ve en popüler şehri olarak biliniyor.

Mehmet Aydın’ın adres olarak gösterdiği yerde 620 metrekare oturumlu ikişer katlı 4 adet rezidans daire bulunuyor. Özel girişi ve bahçesi bulunan tüm daireler, güvenlik, temizlik ve otopark hizmetlerinden de yararlanabiliyor. Ancak yurtdışına kaçtığı söylenen Mehmet Aydın’ın bu adreste yaşayıp yaşamadığı ya da hedef saptırmak için mi bu adresi kullanıp kullanmadığı ise bilinmiyor.

200 MİLYON LİRA DEĞERDE

Mehmet Aydın’ın tutuklanan eşi Sıla Aydın’ın avukatı Abdullah Yörük ise Çitlik Bank mağdurlarına yönelik önemli bir açıklama yaptı. Av. Yörük, şirketin sahip oldukları tesislerin değerinin 200 milyon lira olduğunu öne sürdü. Av. Yörük, anılan tesislerin satılması ile birlikte alacaklıların paralarının ödenebileceğini söyledi. Av. Yörük, şirketlerin bulunduğu yerlerde operasyonların süreceğini ve şüphelilerin tek tek gözaltına alınacağını da söyledi. Av. Yörük, “Sermaye olmaksızın bu denli büyümesi, arkasında başka bir gücün, başka bir odağın olduğuna işaret ediyor. Fakat bunu biz de çözemedik” şeklinde konuştu. Av. Yörük, Mehmet Aydın’ın hesaplarına aktardığı paraları Bitcoin üzerinden değerlendirmiş olabileceğini de öne sürdü.

HIRSIZIN KARISI DİYORLAR

AVUKAT Abdullah Yörük, tutuklandıktan sonra dün Sıla Aydın ile yaptığı görüşmeye ilişkin bilgi verdi. Av. Yörük, Sıla’nın koğuşta başını duvarlara vurduğunu ve ‘hırsızın karısı’ denilerek baskı yapıldığını aktardı.