Çiftlik Bank’ın yazılımcısı hakkında flaş karar

Çiftlik Bank’ın yazılımcısı hakkında flaş karar

Çiftlik Bank'ın yazılımcısı Cudi Cumhur Yurdakul "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "bilişim sistemleri, banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık" ve "tacir ve şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı" suçlarından tutuklandı.

Çiftlik Bank’a yönelik Anadolu Cumhuriyet Başsavclılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Çİftlik Bank’ın yazılımcısı Cudi Cumhur Yurdakul, emniyetteki işlemlerinin ardından Kartal’daki Anadolu Adliyesi’ne getirildi.

Soruşturmayı yürüten savcı tarafından ifadesi alınan şüpheli Cudi Cumhur Yurdakul, “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak”, “bilişim sistemleri, banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık” ve “tacir ve şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı” suçlarından tutuklanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Nöbetçi Anadolu Sulh Ceza Hakimliği, şüpheli Yurdakul’un sevk edildiği suçlardan tutuklanmasına karar verdi.

YAZILIM SİSTEMLERİNİ KURAN KİŞİ OLDUĞU TESPİT EDİLDİ

Öte yandan soruşturma kapsamında Cudi Cumhur Yurdakul’un halen firari olan Çiftlik Bank CEO’su Mehmet Aydın’ın şirketlerinin tüm yazılım ve bilişim sistemlerini kurup kontrol eden kişi olduğunun tespit edildiği kaydedildi.

TALİMAT ALMAK İÇİN BREZİLYA’YA GİTMİŞ

Ayrıca şüpheli Yurdakul’un, örgüt kapsamındaki faaliyetlerini sürdürmek üzere örgüt lideri Aydın ile görüşmek ve talimat almak amacıyla 5-8 Mart tarihleri arasında Brezilya’ya gittiği ve ondan aldığı talimatlar doğrultusunda suç işlemeye devam ettiği yönünde tespitler yapıldığı bilgisine ulaşıldı. (Sözcü)