Cinsel istismarı ortaya çıkaran 2 gazeteciye gözaltı!

Cinsel istismarı ortaya çıkaran 2 gazeteciye gözaltı!

Van'da bir köy okulunda en az 10 öğrenciye cinsel istismarı ortaya çıkaran gazeteciler İdris Yılmaz ve Erhan Akbaş'tan haber alınamıyordu. İddiaya göre Şahin Yağar adlı bir kişi tarafından darp edilen gazeteciler, tedavi altında oldukları hastanede polis tarafından gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

Gazeteci İdris Yılmaz ve Erhan Akbaş, Van'ın Erciş ilçesine bağlı bir köy okulunda en az 10 öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen Mesut D.'yi haberleştirmişlerdi. Haberin ardından ise tehdide maruz kalmışlardı. Gazeteci Oktay Candemir, Twitter hesabından "Van'ın Erciş ilcesinde Gazetecilik yapan İdris Yılmaz İle Erhan Akbaş'tan haber alınamıyor." diye duyurmuştu. Gazeteci Cüney Yavuz'un iddiasına göre ise, Yılmaz ve Akbaş, Şahin Yağar adlı bir kişi tarafından darp edildi.

Öte yandan gazeteci Oktay Candemir sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Eli silahlı olduğu iddia edilen bir grup devlet hastanesi etrafını sarmış. Gazeteci arkadaşlarımızın can güvenliği tehlikede... Gazeteci Idris Yılmaz  ve Erhan Akbaş polisler tarafından hastaneden gözaltına alınarak emniyete götürüldü." ifadelerini kullandı.

GAZETECİ İDRİS YILMAZ'IN AMCASI: POLİS NEREDE OLDUKLARINI SÖYLEMİYOR

Yaşananlar hakkında Evrensel'e konuşan gazeteci İdris Yılmaz'ın amcası İshak Yılmaz ise, "Yeğenim ve arkadaşının gözaltına alındığı haberini aldıktan sonra bilgi almak için Erciş Emniyet Müdürlüğüne gittim. Burada ilk başta bana hiçbir şekilde bilgi vermediler. Israrlarım üzerine polisler gözaltında olduğunu ve beni arayacaklarını söylediler ancak nerede olduğu hakkında bilgi vermediler" şeklinde konuştu. 

Gazetecilerin uğradığı saldırı hakkında da bilgi veren İshak Yılmaz, gazetecilerin müteahhit ile hakkındaki yolsuzluk iddialarını haberleştirmek için görüşmek isterken saldırıya uğradığını ifade etti. Gazetecilerin saldırıya uğradıktan sonra hastenede gözaltına alındıklarını ifade eden Yılmaz, "Şu an hastenedeler mi yoksa emniyette mi, hiçbir şekilde bilgimiz yok" derken saldırgan grubun hastene önünde beklemeye devem ettiğini belirtti.

Ne olmuştu?

Van'da cinsel istismarda bulunan Mesut D., tutuklanmış ardından mahkeme tarafından delil yetersizliği gerekçesiyle serbest bırakılmıştı.  Olayı haberleştiren gazeteciler İdris Yılmaz ve Erhan Akbaş'a "dosyaya konulan gizlilik kararını ihlal etmek" gerekçesiyle davalar açılmıştı. 

Gazeteci Idris Yılmaz ve Erhan Akbaş polisler tarafından hastaneden gözaltına alınarak emniyete götürüldü. pic.twitter.com/Vp8hQeSqhh

— oktaycandemir (@oktaycandemir) 14 Ekim 2017