Çipras: Lozan'ın yeniden yapılandırılması söz konusu olamaz

Çipras: Lozan'ın yeniden yapılandırılması söz konusu olamaz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la ortak basın toplantısı düzenleyen Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, "Lozan Anlaşması'nın yeniden yapılandırılması söz konusu olamaz" dedi.

Yunanistan Başbakanı Çipras, ülkeyi ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesinin ardından kameralar karşısına geçti. Çipras'ın açıklamalarından satır başları:

Yunanistan, demokratik bir Türkiye'yi her zaman destekler. Göçmen krizi anlaşmasıyla Ege'de ölümlerin önüne geçtik. Yunanistan'ın temel ilkesi ve değeri demokratik süreçlere saygıdır. Bizim ülkemiz demokrasi ve özgürlük ülkesidir.  Yunanistan'ın darbecileri destekleyecek bir ülke olmadığını Sayın Erdoğan'a söyledim.

ÇİPRAS'TAN ERDOĞAN'A: SİZİ YENİ BİR SAYFA AÇMAYA DAVET EDİYORUM

Yunanistan bir Avrupa Birliği ülkesidir. Yargı kararları bağımsız şekilde alınır ve hepimiz tarafından saygıyla karşılanır. 2018 Yunanistan için son derece önemli. Uzun süredir ekonomik krizle ilgili bir macedanın içindeyiz. 2018 yılında iki ülke arasında en iyi havanın yakalanması için elimizden gelen çabayı sarf etmek çabasında olmalıyız. Sizi yeni bir sayfa açmaya davet ediyorum, Türk-Yunan ilişkilerinde.

ERDOĞAN: GERÇEKTEN TARİHİ BİR GÜN YAŞIYORUZ

Çipras'ın ardından söz alan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle: 

Ayrıntılar geliyor.