'Çocuk Evleri', Nakşibendi'ye verildi

'Çocuk Evleri', Nakşibendi'ye verildi

Cumhuriyet gazetesi yazarı Çiğdem Toker, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) Ensar Vakfı ve diğer tarikatların vakıflarıyla yaptığı anlaşmaları yazdı. Kasım 2016’da Meclis’ten geçen “Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Kurumu Kanununu”nun kurumun amacını düzenleyen maddesine eklenen “Milli ve manevi gelişmelerine katkı sağlamak” ifadesinin tehlikesine dikkat çekti.

“MANEVİYAT İSTASYONU”

Toker yazısında CHP Bursa Milletvekili Lale Karabıyık’ın, Plan Bütçe Komisyonu görüşmeleri sırasında bunun ne anlama geldiğini sorduğunu ancak net olarak yanıt alamadığını daha sonra Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın bütçe sunumu sırasında yanıtını aldığını hatırlattı. Bu maddeyle bakanlık, bütün gençlik kamplarında, -Osmanlıca ve Arapça derslerin de verildiği “Maneviyat İstasyonu” adı altında etkinlikler yapabilecekti.

TARİKAT İLE BAKANLIK ARASINDA ANLAŞMA

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın, Nakşibendi Tarikatı’nın Ankara kolu olarak bilinen Muradiye Kültür Vakfı’yla protokol imzaladığını hatırlatan Toker, Ankara’da açılan 31 çocuk evinin masraflarının tamamı halkın vergileriyle oluşturulan bakanlığın bütçesiyle karşılanacağına dikkat çekti:

Nakşibendi tarikatının vakfı olan Muradiye’nin Ankara’da devlet onayıyla açtığı evlerin sabit giderleri bizlerin vergisiyle oluşturulan bakanlık bütçesinden karşılanacak.
Tıpkı, diğer bakanlıkların protokol yaptığı tarikatların diğer etkinlikleri gibi.

Bu yazı, arabanıza benzin, çocuğunuza bilgisayar oyunu alırken gerici dinsel tarikatları da finanse ettiğinizi unutmayın diye yazıldı.