Çocuk istismarına ilişkin komisyon toplanıyor

Çocuk istismarına ilişkin komisyon toplanıyor

Adalet Bakanı Gül, çocuk istismarı düzenlemesine ilişkin, "Komisyon yarın çalışmaya başlayacak. Kastrasyon, kimyasal hadım uygulaması da dahil tüm tedbirleri masaya yatıracağız" dedi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, gazetecilere açıklamalarda bulunup, soruları yanıtladı.Bakan Gül'ün gündeminde çocuğa yönelik cinsel istismar konusu vardı. Çocuk istismarının önlenmesi için alınacak tedbirleri ve bu suçlarda cezaların artırılmasını görüşecek 6 bakandan oluşan komisyon yarın ilk toplantısını yapacak.Adalet Bakanı Gül, kimyasal hadımın da görüşülecek konular arasında olduğunu söyledi.

Gül'ün açıklamalarından satır başları şöyle:

''Adana'da 4,5 yaşındaki yavrumuza yapılan bu adice saldırı iğrenç ve şiddetle kınadığımız bir suç. Bu bir cinayettir. O hainin yapmış olduğu istismarın ötesinde bir cinayettir. 66 yıllık ceza talebiyle iddianame hazırlanmıştır.Başbakan Yardımcımız başkanlığında bir komisyon yarın çalışmaya başlayacak. Kastrasyon, kimyasal hadım uygulaması da dahil olmak üzere, tüm bu tedbirleri, yasayla yapacaklarımız, yönetmeliklerle yapacaklarımız, idari tedbirlerle uygulayacağımız tüm enstrümanlarımızı, tüm araçlarımızı, yapacaklarımızı masaya yatıracağız. Suça giden yolları ortadan kaldırma toplumun her kesimine düşen sorumluluklar bunları hep beraber yapmamız lazım. Hükümetimiz bu konuda alınması gereken başka ne gibi tedbirler varsa onları alacak."