Çocuk Meclisi: Bırakın oynayalım!

Çocuk Meclisi: Bırakın oynayalım!

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Haftası kapsamında Sarıyer Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikler devam ediyor.

Sarıyer Belediyesi tarafından her sene düzenlenen Uluslararası 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftası kapsamında gerçekleştirilen programlar kapsamında, bugün çocuklar için kurulan ve çocuklardan oluşan 4. Uluslararası Çocuk Meclisi Toplantısı yapıldı. 'Hepimiz Farklıyız, Hepimiz Eşitiz' sloganıyla toplanan Çocuk Meclisi'nde yapılacak toplantının ardından, çocukların dünyayı değerlendirmelerini kapsayan bir rapor kamuoyu ile paylaşılacaktı. Çocukların mesajı, "Bırakın oynayalım" oldu.

Toplantı Boğaziçi Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi. Toplantının gündemini çocukların arkadaşlarıyla paylaşmak üzere hazırladığı çalışmalar belirledi. Yurtiçi ve yurtdışından programa katılan çocuklar, Çocuk Meclisi toplantısında çalışmaları diğer arkadaşlarıyla paylaştı. 

485 çocuğun delege olarak katılımıyla gerçekleştirilen meclis toplantısının sonunda, ağırlıklı olarak barış ve eşitlik vurgusu yapılan "Sarıyer Belediyesi 4. Uluslararası Çocuk Meclisi Bildirgesi" dünya kamuoyuyla paylaşılmak üzere yayınlandı.

BIRAKIN OYNAYALIM

Sekiz il ve dokuz ülkeden meclis toplantısına katılan çocuklar, ebeveyn ve topluma karşı olan haklarını katılımcılara anlatırken, üzerinde en fazla durdukları başlık oyun hakkı oldu. Oyun oynarken hepsinin kendi farklılıklarıyla biraraya gelebildiğini ifade eden çocuklar, ülkeler, şehirler, milletler değişse de oynanan oyunların değişmediğini ifade etti.

Yeterli oyun alanının olmaması, sokaklardaki güvenlik problemleri, parklar ve yeşil alanların az olması, trafik gibi birçok sebepten rahatça oyun oynayamadıklarını söyleyen çocuklar, uzun saatler okulda olmak ve ilgi alanlarını bulamadıkları derslere çalışmak zorunda kaldıklarını belirterek dinlenmek için bile kendilerine zaman kalmadığının altını çizdi.

ÇOCUKLARIN BELEDİYESİ

Mecliste çocuklara büyük usta Nazım Hikmet’in ‘Dünyayı verelim çocuklara’ dizeleriyle seslenen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Ben sizlerin ne yaşadığını çok iyi anlıyorum. Keşke diğer büyükler de anlayabilseler. İçinizdeki coşkuyu hissettiğim için söylüyorum, 'Sarıyer Belediyesi çocukların belediyesi,' diye. Çünkü biz, sizlerle doğru işler çıkarıyoruz" dedi.