'Çok üst düzeyden' telefon geldi: 'Gül'e suikast' yazısının yazarı kovuldu

'Çok üst düzeyden' telefon geldi: 'Gül'e suikast' yazısının yazarı kovuldu

Milliyet yazarı Talat Atilla'nın yazılarına son verildi. Milliyet kulislerinden alınan bilgiye göre karar, Demirören Medya Grup Başkanı Mehmet Soysal tarafından verildi.

Milliyet yazarı Talat Atilla'nın yazılarına son verildi.

Odatv'nin Milliyet kulislerinden aldığı bilgiye göre karar, Demirören Medya Grup Başkanı Mehmet Soysal tarafından verildi. Ancak gazetede konuşulanlara göre, kararın alınmasında Soysal'a gelen "çok üst düzey bir ismin telefonu" etkili oldu.

Atilla, 28 Ocak tarihli yazısında, çok ciddi bir iddiayı gündeme getirmişti. Atilla, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e kısa süre önce gerçekleştiği söylenen bir "suikast" iddiasını kaleme alarak, Hayrunnisa Gül'ün, eşinin hareketlerinden şüphelenerek son anda gösterdiği refleks ile Abdullah Gül'ün “ölümden ucuz kurtulduğu”nu belirtmişti. Atilla'nın yazısı ertesi gün Milliyet'in internet sayfasından kaldırılmıştı.

GÜL KLİMA DEĞİŞİKLİĞİNİ KABUL ETMİŞTİ
Abdullah Gül tarafından yapılan ve internet sitesine konulmayan açıklamada ise, Gül suikast iddiasına neden olan klima değişikliğini reddetmemişti. Araçtaki klimadan kaynaklanan sorun için anlaşmalı servis dışında yaptırılan tamir ücretinin, Gül tarafından değil Cumhurbaşkanlığı tarafından ödendiği belirtilmişti. Açıklamada "Rahatsız eden bir kokuyla ilgili servis değişikliği yapılmış ve tüm masraflar Cumhurbaşkanlığınca ödenmiştir" denilmişti. Ancak Hayrunnisa Gül'ün suikastten şüphelenmesine dair hiçbir ifade kullanılmamıştı.

Atilla'nın söz konusu yazı nedeniyle görevine son verildiği öğrenildi. Yazıdaki iddialar hem AKP içinde hem de Cumhurbaşkanlığı'nda tepki çekmişti.