Coşkun Sabah'ın MESAM coşkusu: Yönetim bize geçti!

Coşkun Sabah'ın MESAM coşkusu: Yönetim bize geçti!

Tartışmalara yol açan MESAM'a kayyım atanması konusu, Coşkun Sabah'ın görevi kabul etmesiyle sonuçlandı. Sabah, 'Yönetim bize geçti' diyerek görevi devraldığını sosyal medya üzerinden duyurdu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, yaptığı incelemeler neticesinde Türkiye Musiki Eser Sahipleri Meslek Birliği’ne (MESAM) yeni bir yönetim atadı. MESAM’da Arif Sağ başkanlığındaki yönetime işten el çektirilerek yerlerine Yavuz Bingöl, Recep Ergül, Polat Yağcı, İpek Açar, Turhan Taşan, Fuat Güner ve Coşkun Sabah üye olarak atandı.

Tartışmalara neden olan kayyım için önce Yavuz Bingöl, ardından da Ali Kocatepe kayyımda görev almayı reddetmişti.

Reddedilen bu göreve ise Coşkun Sabah getirildi. Sabah, görevi devraldığını sosyal medya hesabından duyurdu. Sabah, “Kültür Bakanlığımız tarafından Mesam’a yönetime kayyum atandım, tüm Coşkun Sabah sevenlerine duyurmak istedim, dün itibarı ile yönetim bize geçti” ifadelerini kullandı.

Kültür Bakanlığımız tarafından Mesam a yönetime kayyum atandım, Tüm Coşkun Sabah sevenlerine duyurmak istedim, dün itibarı ile yönetim bize geçti pic.twitter.com/Phso7udKnY

— COSKUN SABAH (@siescoskun) 6 Mart 2018

ALİ KOCATEPE REDDETMİŞTİ

Söz yazarı, besteci, yorumcu Ali Kocatepe, Kültür Bakanlığı tarafından verilen Türkiye Musiki Eser Sahipleri Meslek Birliği’ne (MESAM) kayyım olma görevini kabul etmediğini açıkladı.

Evrensel'in haberine göre; Kültür Bakanlığı, MESAM'a kayyım atayarak mevcut yönetimin yerine Yavuz Bingöl, Recep Ergül, Polat Yağcı, İpek Açar, Turhan Taşan, Fuat Güner ve Coşkun Sabah'ı asıl üye olarak: Vedat Çetinkaya, Celal Yarıcı, Osman İşmen, Yücel Arzen, Ali Kocatepe, İclal Aydın ve Selahattin Akarsu'yu ise yedek üye olarak kurumun yönetim kadrosuna getirmişti.

Yavuz Bingöl'ün görevi kabul etmediğini açıklamasının ardından yedek listede bulunan Ali Kocatepe'de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Kültür Bakanlığı'nın Mesam'a atadığı kayyum listesinde yedek olarak yazıldığımı bugün tesadüfen öğrendim. Böyle bir görev için Bakanlıktan kimse fikrimi sormamıştır. Şiddetle reddettiğimi kamuoyuna duyururum. " ifadelerine yer verdi.