Almanya'da Türk mahkemeleri adına yollanan sahte mektup uyarısı 

Almanya'da Türk mahkemeleri adına yollanan sahte mektup uyarısı 

Almanya Federal Emniyet Teşkilatı'nın resmi internet sayfasında 'Türk mahkemelerinden gönderildiği iddia edilen bir mektupla' dolandırıcılık yapıldığına dair uyarı yayımlandı.

Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre Almanya Federal Emniyet Teşkilatı (BKA), 21 Aralık'ta resmi internet sayfası üzerinden yabancı ülke mahkemelerinden gönderildiği öne sürülen mektuplar aracılığıyla dolandırıcılık yapıldığının tespit edildiğini duyurdu. Almanya yurttaşlarına yönelik uyarıya göre Almanya genelinde Türkiye'nin İstanbul'daki en üst mahkemesinden gönderildiği iddia edilen mektuplar yollanıyor.

'5 BASAMAKLI KEFALETİ ÖDEYİN'

Sahte mektupların alıcısına 'bir tutuklama kararı olduğu ve bu kararın Türkiye hükümetine de iletildiği' yazılıyor. Mektubu alan kişi, 'Soraplex adlı bir şirket adına kara para aklamak', 'Soraplex adlı internet portalı üzerinden çocuklara yönelik pornografik içerik yaymak' ve 'terör örgütleriyle bağlantılı olmakla' suçlanıyor. İstanbul'da yapılacağı söylenen duruşmaya davet edilen kişinin, en kısa sürede belirtilen 5 basamaklı kefalet ücretini ödemesi talep ediliyor.

'MEKTUBU ALAN POLİSE GİTSİN'

BKA, DW Türkçe'ye de "Sözkonusu uyarıda belirttiğimiz üzere, mektuplar Almanya genelinde yollandı. Mektupların sadece Türkiye kökenlilere gönderildiği yönünde bir tespit bulunmuyor. Polise intikal eden mektuplara yönelik işlem, eyalet emniyetleri düzeyinde gerçekleşiyor. Sözkonusu mektubu alan kişilerin polise gitmelerini tavsiye ediyoruz" açıklamasını yaptı. Açıklamaya göre Almanya'da kaç kişinin sözkonusu mektubu aldığı saptanamadı, ama soruşturma başlatıldı.

'MEKTUPTA VERİLEN TELEFON NUMARASINI ARAMAYIN'

Mektuba ayrıca Federal Emniyet Teşkilatı'ndan yazıldığı söylenen bir gizlilik anlaşması eklendiğine dikkat çekildi. Mektubu alan kişilerin ayrıntıları görüşmek üzere bir Federal Emniyet Teşkilatı çalışanıyla bağlantı kurması istenirken bunun için Frankfurt kodunda bir numara veriliyor. BKA, bu ve benzeri mektuplarla her zaman dolandırıcılık yapıldığını, mektupta verilen telefon numarasının ardında yurtdışı çağrı merkezlerinin olduğunu, mektuba karşılık verilmemesi ve mektuptaki telefon numarasının aranmaması gerektiğini belirtti.

'DEVLET BASKISI TEHDİDİNE KANMAYIN'

BKA, "Size baskı uygulanıp devlet ile sorun yaşanacağı tehdidinde bulunulsa dahi sakın güvensizliğie düşmeyin" ifadesini kullanarak, en yakın emniyet müdürlüğüne başvurulmasını istedi.