'Cübbe bagajda hazır'

'Cübbe bagajda hazır'

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ilk çağrısını 50 bin avukata yaptı. İnce, “24 Haziran’da hazır olun YSK’ye çağırabilirim” dedi. İnce'ye cevap İstanbul'un ünlü avukatlarından ceza hukukçusu Mustafa Karakaş'tan geldi. Karakaş, 'cübbe bagajda hazır' dedi.

Nilay GÖL / YURT

İlk çağrısını 50 bin avukata yapan İnce, "sınavda soruyu çalan sandıkta oyu çalar. Bugünden uyarıyorum. Bu ülkenin değerli avukatları, 50 bin avukat, cübbelerinizi 24 Haziran’da arabanızda tutun. Her an sizi YSK’nın önüne çağırabilirim, hazır olun. Bir sınav sorularını, iki oyu, üç Hazine’den parayı çaldırmayacağız. Allah’ın izni, milletin isteği ile 24 Haziran’da Cumhurbaşkanıyım" dedi.

İnce'nin çağrısına İstanbul'un ünlü avukatlarından ceza hukukçusu Mustafa Karakaş yanıt verdi.

Karakaş, "Muharrem beyin çağrısını çok olumlu karşılıyoruz. Bugünden itibaren cübbemiz arabamızda. Haksızlığın ve hukuksuzluğun olduğu her mecrada partimizin vereceği her görevde koşarak, durmaksızın mücadelemize devam edeceğiz" dedi. 

24 Haziran'daki seçimlerde seçmene de büyük görevler düştüğünü belirten Karakaş, "Seçmene düşen birinci görev askıdaki seçmen listelerini kontrol edip isimleri yoksa gerekli müracatları yapmak. Sadece oy verip sandıktan ayrılmamak, oy sayım ve döküm zamanında oy verdiği sandığa gidip, gönüllü gözetmen olarak demokrasiyi orada savunmak" ifadelerini kullandı.

Bu sene ilk kez engelli ve yatalak hastaların bulundukları yerlerde oy verebileceğini söyleyen Karakaş bu konuda dikkatli olunması gerektiğini ifade etti. Karakaş, bu durumda bulunan seçmenlerin hem internet üzerinden hem ilçe seçim kurullarından hem de muhtarlıklar üzerinden başvuruda bulunabileceklerini söyledi. Bir problemle karşılaşan seçmenlerin hem kendilerine hem de CHP örgütlerine ulaşabileceğini belirtti.

Karakaş, disiplinli ve olumlu çalışma ile YSK'daki hile ve oy çalmalarının önüne geçeceklerini, ve oy hırsızlığına kesinlikle izin vermeyeceklerini ifade ederek, "Öngörmediğimiz bir durum oluştuğu takdirde de buna anında müdahale edebilecek donanımdayız" dedi.