'Cübbeli sarıklı polisi sorgulayan polisin görev yeri değiştirildi'

'Cübbeli sarıklı polisi sorgulayan polisin görev yeri değiştirildi'

CHP Çanakkale İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Alptuğ Akkoca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Çanakkale'deki cübbeli sarıklı polisi deşifre eden polis memurunun görev yerinin değiştirildiğini iddia etti.

CHP Çanakkale İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Alptuğ Akkoca, Çanakkale’de vatandaşların ihbarı sonucu açığa alınmasının ardından bir anda Türkiye gündemine oturan cübbeli sarıklı polisi durdurup sorgulayan bir diğer polisin görev yerinin değiştirildiğini iddia etti.

Mustafa Alptuğ Akkoca’nın sosyal medya hesabından konuya ilişkin iddiası şu şekilde:

“Cübbeli Sarıklı Sakallı Polis memuru skandalında sorumlu bulundu!

BİR SKANDAL DAHA!

Arama noktasında resmi araçlı Cübbeli Sarıklı Sakallı Polisi durduran, polis kimliğini soran, Bayramiç ilçe emniyeti arayıp resmi araçlı cübbeli sarıklı sakallı bir polis memurunun görevde olup olmadığını sorgulayan, vatandaşın şikayetini değerlendirip vazifesini yerine getiren, sorgulama ve doğrulatma sonrası cübbeli sarıklı sakallı polis memurunun resmi araçla yoluna devam etmesine musade eden polis memurunun görev yaptığı şube ve görev yeri değişti mi? Arama noktasında görevini yerine getiren şerefli Türk polisi şuan nerede? Kim tarafından görev yaptığı şube ve ne sebeple değiştirildi?

GÜNAH KEÇİSİ GÖREVİNİ YAPAN POLİS MEMURU MU?

Cübbeli Sarıklı Sakallı Polis memuru Kuraner Erbaş’ın 6 ay boyunca kılık kıyafet yönetmeliğine aykırı bir şekilde vazife yapmasına müsade edenler sorumlu değil mi? Görmezden gelen sorumlu değil de görüp durdurup soran sorgulayan polis memuru mu suçlu? Asıl sorumlu kim?
Cübbeli Sarıklı Sakallı Polis memurunu 6 ay boyunca görmezden gelen fotoğraftaki haliyle çalışmasına müsade eden, hatta ve hatta devletin resmi aracıyla şehirler arası yolculuk etmesine göz yumanlar sorumlu değil mi?

Hayır.! Görevini yapan ve Cübbeli Sarıklı Sakallı Polis memurunu durdurup sorgulayan Bayramiç ilçe emniyeti arayıp “gerçekten böyle birinin polis olup olmadığını soran” üzerine düşen herşeyi layıkıyla yapan polis memurunun görev yerini değiştirmekle bu olayın üstünü örtemezsiniz! 

Bu cübbeli sarıklı sakallı polisin görev yaptığı her günün hesabını vermeli birileri. Aldığı her kuruş maaşın hesabı verilmeli millete!

Öyle cemaat ve tarikatlerin kontrol edebileceği, kadrolaştırılabileceği bir yer değil Türk Polis Teşkilatı! Buna göz yumacak haksızlık karşısında susmayacağız! Dilsiz şeytan olmayacağız!