Cumhurbaşkanı adayı İnce: Bir oy memleketi kurtarır

Cumhurbaşkanı adayı İnce: Bir oy memleketi kurtarır

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Zeytinburnu'nda miting programı çerçevesinde yaptığı konuşmada, ''Bir oy cumhuriyeti kurtarır. Bir oy  çocuğunun geleceğini kurtarır. Bir oy memleketi kurtarır. Büyük İstanbul mitinginde cumhuriyet tarihinin en büyük mitingini istiyorum sizlerden. Sen ben yok biz var biz. '' dedi

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce İstanbul'da Kağıthane, Gaziosmanpaşa  Bayrampaşa'da gerçekleştirilen mitinglerinin ardından son durağı olan Zeytinburnu'nda yurttaşlara sesleniyor


İşte Muharrem İnce'nin açıklamalarından satırbaşları:

Gelin böyle yürek yüreğe konuşalım. 360 derece miting yapacağız. Ben AKP'lilerin de cumhurbaşkanı olacağım. 81 milyonun cumhurbaşkanı olacağım. Sen ben yok biz var biz. 

Bugün bir ilke imza atıyoruz. Taşıma yok bedava metro yok. Belediye yok. Bugün büyük İstanbul mitinginin provasını yapıyoruz. Herkes gönüllü. 

 Bir takım vaatlerde bulundum. Asgari ücret 2 bin 200 lira dedim mazot 3 lira dedim. Bana diyorlar ki kaynakların nerede? Kaynaklarımı açıklıyorum. Sen 4 milyon Suriyeliye 40 milyon doları nereden bulduysan kaynak orada. 2 milyar dolara saray yaptın nereden yaptıysan kaynak orada.

En büyük kaynağı açıklıyorum Türkiye'nin en büyük gücü genç nüfusu. Gençlerle kadınlarla bu ülkeyi kalkındıracağız. Kadınların çalışmasındaki en büyük engel çocuk. Her mahalleye bir kreş açacağız. Sloganımız şu çocuk kreşe anne işe. 

Erdoğan meydanlara geliyor. Çocuk sayısı hakkında size emirler veriyor. İtiraz etmem takdir sizin. Sonra diyor ki sezaryan olmaz normal doğum yapsın. Ben çocuk sayısı diyorum ki sizin takdiriniz. Benim Erdoğan'la aramdaki fark şu o çocuk sayısıyla ilgileniyor ben masrafıyla.  Çocuğa süt içireceğiz KDV yüzde 8 Mama alacağız KDV yüzde 8.  Bebek bezinde KDV Yüzde 18  Büyük devlet çocuk beziyle uğraşmaz. 

Kuleli Askeri lisesini FETÖ'cüler yüzünden kapadık diyor. Sayın Erdoğan hakimlerin 3'te biri FETÖ'cü çıktı. Hukuk fakültelerini de mi kapatacaksın? Size söz Kuleli Askeri Lisesi'ni açacağız

Nasıl subaylar yetiştirmeyeceğiz biliyor musunuz? Siyasi parti iftarında Erdoğan konuşmasında Muharrem İnce'yi eleştiriyor. Hakkıdır eleştirsin. Ama Erdoğan beni eleştirirken general alkış yapamaz. Generalin iftar sofrasında olmasından neden rahatsız olayım? Ama sen beni eleştirirken o general alkış yaparsa kim olursa olsun apoletlerini sökerim onun 

Biz Balkanlar'ı ordu siyasete girdiği için kaybettik. Ordunun görevi siyaset  yapmak değil, memleketi korumaktır. Bekir Bozdağ en büyük FETÖ'cü. Bak Bekir ben o videoyu izlettireceğim. Sen kürsüye çıktığında FETÖ elebaşını eleştiren CHP'li vekillere neler söyledin?  

Biz Müslümanlığı Erdoğan'dan mı öğreneceğiz? Ben Eyüp Sultan'a ilk kez gelmedim ki. Anam adak adamış çocuğum ilkokula giderse Eyüp Sultan'a götüreceğim demiş. İlk geldiğimde 12 yaşındaydım.

Bozdağ sen nasıl bir yalancı adamsın ki CHP'liler camileri kullanıyor diyorsun. Utanmasa bizim Allahımıza dua etmeyin diyecekler. Hiçbir cami bu ülkede cami yapılmadı. Ama bu ülkede camileri seçim ofisi yaptılar. 

Bu meydanlarda gelin sağlık ekonomi kültür sanat konuşalım.  Sayın Erdoğan bana çırak diyorsun. Diyebilirsin. Eğer senin ekonomi bilgin varsa cesaretin varsa diploman varsa karşıma çık

Madem sen ustasın. Usta çıraktan korkar mı? Neden çıkmıyorsun? TV kanalını günü saatini sunucuyu sen seç. İstersen camdan oku nasıl istersen öyle gel   

Ben gönüllere köprü kuruyorum. Türk Kürt ayırmam. Başörtülü başörtüsüz ayırmam. Kadın erkek ayırmam. Bana gariban diyorsun ya Erdoğan 16 yıldır milletvekiliyiz. Ben gariban kaldım da sen nasıl zengin oldun? Ben dünyanın en zenginiyim. Çünkü insanları seviyorum. 

Demirel'in köprüsünden bayramda geçerseniz bedava. Erdoğan'ın yaptırdığı köprüden geçerseniz parayla. Demirel'in köprüsünden geçersen 11 lira. Erdoğan'ın yaptığı köprüden geçersen 114 lira ödüyorsun. Demirel'in köprüsünden geçersen para devlet kasasına, Erdoğan'ın yaptığı köprüden geçersen para yabancılara gidiyor. Sen nasıl yerli ve millisin?  

Erdoğan dün Adıyaman'da Malatyada'ydım. Benim gariban Adıyamanlı yurttaşım benim gariban Malatyalı yurttaşım. Bizim tütünümüzü yasakladılar. Hapis cezası verdiler. Söz veriyorum hapis cezanızı kaldıracağım.

Sen yerli de değilsin milli de değilsin. Emperyalizme teslim olmuşsun sayın Erdoğan. Sayın Erdoğan tütün sağlığa zararlı ama sen herşeye zararlısın.  

Samsun'da bir yurttaşımız bana bisiklet getirdi. Ben de ona bindim. Benim bisikletli fotoğrafımı camiye montajlamışlar. Muharrem İnce camide bisiklete bindi diyorlar. 

Biz halk çocuğuyuz. Bu montaj ve düblaj işlerini FETÖ'den öğrendiler. Bu onların zavallılıklarını gösteriyor.

Sizden istediğim şu; Bir oy cumhuriyeti kurtarır. Bir oy  çocuğunun geleceğini kurtarır. Bir oy memleketi kurtarır. Büyük İstanbul mitinginde cumhuriyet tarihinin en büyük mitingini istiyorum sizlerden.