Cumhurbaşkanı adayı İnce: Biz bu milleti birleştireceğiz

Cumhurbaşkanı adayı İnce: Biz bu milleti birleştireceğiz

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Konya'da konuştu. CHP iktidara gelirse muhafazakar insanların başörtüsünü çıkartacak diyenlere çok sert tepki gösteren İnce, ''Utanmaz adam bunlar. Benim kız kardeşim 12 yaşından beri başörtüsü takıyor. İnsan kardeşinin başörtüsünü çıkarır mı ? Türkiye'de insanlar istediği gibi giyinecek. Buna kimse karışamaz. Yok böyle bir zorunluluk. Bunlar yalancıdır. Biz bu milleti birleştireceğiz. Ayağa kaldıracağız'' dedi

Muharrem İnce Konya'nın Ereğli ilçesindeki mitinginden sonra Konya Merkez'e geçti. Kılıçaslan Meydanı'nda konuşan İnce'nin konuşmasından satırbaşları:

Beni çağrım da tıpkı Mevlana'nın çağrısı gibi. Türkiye'yi barıştırmak, kaynaştırmak için, çatışma yerine uzlaşma demek için 'gel' diyoruz. Adalet istiyorsan gel, iş istiyorsan gel.

Meydanlarda 'pislik' diyenler var, 'tezek' diyenler var. Bunlara cevap vermeyeceğiz. Testinin içinde ne varsa ağzından o akar. O tezek desin ben gelecek diyeceğim.

Bir öğretmen cumhurbaşkanı olarak gençlere söz veriyorum. Okulu bitirdin iş bulamadın. İki sene boyunca iş bulana kadar kredi almaya devam edeceksin. Gençlerimiz sınava giriyor. 81 milyonluk bir ülke çocuklarından sınav parası alıyorsa yazıklar olsun. Cumhurbaşkanı olduğumda öğrenci kimliğini gösteren herkes müzelere bedava girecek.

'BENİ CUMHURBAŞKANI YAPIN, GAZZE'YE GİDECEĞİM'

ABD'yi kınıyoruz buradan. Türkiye Cumhuriyeti'ni yönetenlere sesleniyorum. Çekin Washington'daki o elçiyi. Müslümanlar Filistin'de öldürülürken, Türkiye Cumhuriyeti'ni yönetenler daha aklı selim davranmalıdır. Allah'ın izniyle Tayyip Erdoğan'ın koltuğuna ben oturduğumda onun verdiği sözlerin takipçisiyim. 2013'ten beri Gazze'ye gideceğim diyordu. Gidemedi. Size söz veriyorum, beni cumhurbaşkanı yapın Gazze'ye gideceğim.

Ekonomi iyi gidiyor diyorlar. Türkiye'nin ekonomisinin iyiye gittiğini söyleyenler Kemal Sunal filmlerini hatırlatıyor. Herhalde bunların verdiği değerler başka bir ülkeninki ile karışmış. Erdoğan geçen gün İngiltere'de "Faizleri 24 Haziran'dan sonra düşüreceğiz" dedi. Benim geleceğimi o da anladı.

Camileri böldüler, sendikaları böldüler, üniversiteleri böldüler, şehitleri böldüler, gazileri böldüler… Ayıptır günahtır. Şehitler, gaziler baş tacımızdır bizim. Bunu düzelteceğiz. Bütün şehitler, gaziler aynı parayı alacak. Türkiye'nin verebileceği en iyi parayı vereceğiz onlara.

Aslında ben çok zenginim. Edirne'de miting yaptım. Edirne'den sonra Hakkari'de miting yaptım. Hakkari'de Türk bayrakları vardı ve İzmir Marşı çalıyordu. Oradan Rize'ye gittim. 81 milyonu ayırt etmiyoruz biz.

(İsrail’in Kudüs’e yönelik saldırıları) Ortadoğu’da kötü şeyler oluyor. ABD ve İsrail kalıcı bir saldırı gerçekleştiriyor. Onları buradan kınıyoruz.Ben Cumhurbaşkanı olduğumda size söz veriyorum, Gazze’ye gideceğim

Bu milletin toprağını, suyunu, şeker fabrikalarını elinden almışlar. Eyy diyor cehape köprü yaptın mı? Ben sana sorayıö sen hiç şeker fabrikası yaptın mı? Sen bu fakir milletin yaptıklarını 15 sene de sattın sen

1 milyar dolarlık buğday alıyor. O Parayı oraya, Suriyelilere vereceğine çiftçiye versene. Çocuklarımız GDO’lu yiyecekler yemeyecek. Yaşı ellinin üzerinde olanlar bilir. O domateslerin, salatalıkların kokusunu özlediniz değil mi? Bakın bir köylü çocuğu olarak, çobanlık yapmış birisi olarak size söz veriyorum bu millet hakettiği yere gelecek söz veriyorum size

Kin yok nefret yok huzur var huzur. Böyle giderse bu ülke bir kalp krizi geçirecek. 

Utanmaz adam bunlar. Muharrem İnce gelecek muhafazakar insanların başörtüsünü çıkaracak diyorlar. Benim kız kardeşim 12 yaşından beri başörtüsü takıyor. İnsan kardeşinin başörtüsünü çıkarır mı? Böyle bir şey olabilir mi? Türkiye'de insanlar istediği gibi giyinecek. Buna kimse karışamaz. Yok böyle bir zorunluluk. Bunlar yalancıdır. Biz bu milleti birleştireceğiz. Ayağa kaldıracağız.