Cumhurbaşkanı adayı İnce: Biz kazanacağız, Türkiyem kazanacak...

Cumhurbaşkanı adayı İnce: Biz kazanacağız, Türkiyem kazanacak...

CHP'den Cumhurbaşkanı adayı olduktan sonra hemen mitinglere başlayan Muharrem İnce, Halk Tv'de yayımlanan Halk Arenası adlı programın konuğu oldu . Önemli açıklamalarda bulunan İnce 24 Haziran seçimlerine ilişkin, ''Ben birinci turda seçileceğime inanıyorum. Biz kazanacağız Türkiyem kazanacak. Siz kazanacaksınız'' dedi. 

Uğur Dündar’ın reyting rekorları kıran Halk Arenası adlı programın bu haftaki konuğu CHP’den Cumhurbaşkanı adayı gösterilen Muharrem İnce oldu.

Programın yapıldığı Antalya Muratpaşa Kent Meydanı tıklım tıklım doldu. Programı alanda 20 bin kişi izledi.

İşte Muharrem İnce'nin açıklamalarından satırbaşları:

Beni en çok etkileyen Hakkari oldu. Şehir turu yaparken el sallamalarına baktım. ‘Bende yalan yok.’ Yalova’da miting yaptık. Orada bana 10 kişi el sallamadı, ben el salladım yüzüne baktım ama bana el sallamadılar. Hakkari’de şehir turu yaptık, bir tek Allah’ın kulu el sallamamazlık yapmadı.

15 yaşındaki çocuğun anasını Alevi diye yuhalatmayacaksın 

24 Haziran seçimlerinden sonra Atatürk'ün yattığı yerin toprağını öpeceğim. Türkiye'yi kurtardığı için.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk başöğretmenimizdir. Ben öğretmen Cumhurbaşkanı olarak öğretmenlere söz veriyorum. 1- Sözleşmeli öğretmenlik kaldırılacak 2-Mulakatla öğretmen alımına son verilecek. 3-Öğretmenlere performans değerlendirmesi yapıyorlar, bunu kaldıracağız

Öğretmenlerden de bir şey istiyorum. 24 Haziran’da benim meslektaşlarım, seçimde şu hükümete bir performans değerlendirmesi yapın.

Ben evlatlarıma sesleniyorum. Bir insanı hayatta üç kişi kıskanmaz: anası babası bir de öğretmeni. Çocuğunu işsiz gördüğünde anasının içi sızlar. Babasının içi sızlar öğretmeninin içi sızlar. Bu çocukları bu ülkenin evlatları benim ülkemin evlatları Norveçlilerden daha mı az zeki? Alman çocuklarından daha mı az zeki? Kötü yönetiliyorlar sadece. Bunlara iş bulacağız. Onlara iş imkanları yaratacağız.  

Ben birinci turda seçileceğime inanıyorum. Biz kazanacağız Türkiyem kazanacak. Siz kazanacaksınız.

Suriye politikasını sorunlarını AKP çıkarmıştır. Kardeşim Esad'dı. Ama bugün 3.5 milyon Suriyeli Türkiye'de.  Bugün Suriye'deki mesele enerji hatlarıyla ilgili meselesidir. 

Erdoğan bir ara Kıbrıs'a besleme demişti. Bu doğru değildir. 
 

Görüntüler Sözcü.com.tr'den alınmıştır...