Cumhurbaşkanı adayı İnce: Değişim rüzgarı geldiğinde önünde duramazsınız

Cumhurbaşkanı adayı İnce: Değişim rüzgarı geldiğinde önünde duramazsınız

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem Seçim Özel Programı'nda gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Ali Koç'un Fenerbahçe Başkanı seçilmesini değerlendiren ve bu durumu 24 Haziran seçimleriyle bağdaştıran İnce , ''Ali Koç'u tebrik ederim. Değişim rüzgarı geldiğinde önünde duramazsınız. Değişimin önünden gidenler lider olur. '' dedi.

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Star TV'de 18.45'te başlayan Seçim Özel Programı'nda Nazlı Çelik'in sorularını yanıtladı.

İşte Muharrem İnce'nin açıklamalarından satırbaşları:

Dün İstanbul'daydım. Nokta mitingler yaptık. Büyük İstanbul mitingi için antrenman yapıyoruz. Şuana kadar 35 - 40 Büyükelçiyle bir araya geldik. Vizyonumuzu anlatıyoruz. 

Kars'ta bir miting yaptık bugün. Orada hayvancılıkla ilgili önerilerimizi anlattık. Hayvancılarımızın çobanlarımızın sigorta primlerini devlet ödeyecek. Yoksa Arjantin'den Uruguay'dan hayvan alırız.

Karslı kardeşlerime de Vanlı kardeşlerime de çok teşekkür ediyorum. 

Yarın sabah Ankara'da akşam ise Aydın'a geçeceğiz.

 Millet ittifakı olarak 340 milletvekili çıkaracağımızı tahmin ediyorum 

 TİKA'yı kapatacağım söyleniyor. Katıldığım hiçbir mitingte TİKA'yı kapatacağımı söylemedim. O generalin iftara katılmasında sakınca yok ama  Erdoğan beni eleştirirken alkışlayamaz. Askerler yurt savunması yapacak. Siyasetin içerisinde olmayacaklar.  

İmam hatip liselerinde ben öğretmenlik yaptım. 1.5 milyon çocuğumuz İmam Hatipli işsiz. İmam Hatiplilerde benim evladım Fen liseli öğrencilerde. 

Süleyman Soylu'nun Bafra'da Erdoğan'a ne söylediğine bakarsanız. Soylu'nun ne kadar kaliteli bir insan olduğunu anlarsınız. Benim PKK'yle IŞİD'le FETÖ ile ne işim olur? Bunlara gülüp geçerim. FETÖ'cü PKK'lı arıyorlarsa kendi içlerine baksınlar. 

Sayın Erdoğan Amerikalılar aramadı ama sizi işletti mi diyorsunuz? Telefonlarımı mı dinliyorsunuz?

Amerikalılar Avrupalılar bizim yargımıza güvenmiyor. Peki ya biz güveniyor muyuz? Ben yargıya güvenmiyorum, Cumhurbaşkanını da yargılayabilecek bir yargı sistemi lazım. Bu düzende yargı da olmaz adalette olmaz ekonomi de olmaz.

Erdoğan'a Sayın Kılıçdaroğlu beni değil sizi harcadı dedim. Çünkü ben Cumhurbaşkanı olacağım. Oyları nasıl Yalova'da çaldırmadıysam Türkiye'de de çaldırmayacağım. Korkmasınlar

Traktör vardı yolda bindim traktöre. Bazı gazeteciler arkamdan geldiler biz toz içinde kaldık dediler. Ben bilerek gittim. 

Eyüp Sultan bizim mübarek yerlerimizden birisidir. İlk kez 11 yaşında Eyüp Sultan'a gittim. Orası birine ait bir yer değildir. Neredeyse bize camilere gelmeyin diyecekler. Oysa ben 50 kere 100 kere ziyarete gitmişimdir.   

Bu yaptıklarımın hiçbiri plan dahilinde yaptığım şeyler değildir.

 Benim gizlim saklım yok. Türkiye olduğu gibi açık bir cumhurbaşkanıyla tanışacak. 

Meral hanım ve bütün adaylara başarılar diliyorum. 

Türkiye'de huzur yok. Erdoğan herkesle kavgalı. Türkiye'nin bahar temizliğine ihtiyacı var.

3 öğrenciden birisi mutsuz. OECD ülkeleri sonunda mutluluk araştırmasında sonuncuyuz. Fen de 52. sıradayız. Matematikte 49. sıradayız. Biz G-20'yi kaybedeceğiz bu gidişle. 

LGS 22 Haziran'da açıklanacaktı. Ama şimdi 26 Haziran'a ertelediler. Bunu onlarda biliyor 1 milyondan fazla öğrenci boşta kalacak.

Ben oy oranlarımızı biliyorum. Birinci turda kazanacağımı biliyorum. Türkiye artık kavgadan bıktı. Doların ve faizin aynı anda yükseldiği başka bir ülke yok. 

Biz siyasi bir partiyiz. Hayır kurumu değiliz. Gönül ister ki barajı geçen parti sayısı 10 olsun. CHP'den hiç kimse HDP'ye oy verin demez. Güney Doğu'dan çok oy alacağımı düşünüyorum.

Toplumu barıştıracağız. Ekonomik anlamda büyüyeceğiz. Ve sonra adil bölüşeceğiz

 TRT'nin hiçbir işe yaradığı yok. OHAL'i hemen kaldıracağım. Seçildikten sonra ilk icraatım ekonomi kurulunu toplamak.

Parlamenter sisteme kesinlikle geçeceğiz. Merkez Bankası bağımsız olacak. Merkez Bankası Genel Müdürü'nü CHP Genel Merkezi'ne çağırmayacağım. Kamu bankalarını yeniden yapılandıracağız. Bankacılıkta düzenleme yapacağız. Kamu görevlilerinin liyakatlarına bakacağız. 

Giderimiz fazlaysa borç alacağız para basacağız tasarruf yapacağız. 

Türkiye'nin 2002'de 132 milyar borcu vardı Erdoğan dönemiyle birlikte 450 milyar dolar borcumuz var.

Güven gelecek dolar düşecek. Batı bizim batmamızı neden istesin? 450 milyar dolar borcumuz var. 

Yerli otomobile karşı değilim. Fakat marka yok ortada. Tasarım yok. Ben bu ülkenin başında olsaydım devlet desteğiyle Volvo'yu satın alırdım. 

Bize iyi yetişmiş mühendisler lazım. Korkan nesil hiçbir şey yapamaz. Böyle olmaz. Erdoğan çağını tanımıyor bilmiyor  

Türkiye Cumhuriyeti'ni yönetmek için fizik öğretmeni olmak şart değil ama diploma şart.

Köy okullarını yeniden açacağız. Birleştirilmiş sınıfları kaldıracağız. Öğretmenlere 3 bin 600'ü vereceğiz. İkili eğitime son vereceğiz. Böylece atanamamış öğretmenler atanmış olacak. 

Erdoğan'ın Esad'la kişisel hesabı yüzünden 40 milyar lira zarar ettik

Dindar nesile lafım yok ancak kindar nesile itirazım var. Eğitimde asla dayatma olmayacak. Eğitimle ilgili herkesi aynı masada toplayacağım. Eğitim siyasi hesaplaşma alanı değildir. Ortak komisyonun getirdiği sistem uzlaşma ile yapılacak.

Genel af düşüncem yok. Üçüncü havalimanına Atatürk adı yakışır. Askelikle ilgili yeni bir düzenleme yapacağız. Seçim sürecinde askerlik üzerinden oy devşirme yapılmasını doğru bulmuyorum. 

Değişim rüzgarı geldiğinde önünde duramazsınız. Değişimin önünden gidenler lider olur. Arkasından gelenler sürüklenmiş olur. 

Türkiye'de hukuk devletini kuracağız. Bağırmayacağım. Gençlere çocuklara yol göstereceğim. Rövanş intikam derdimiz yok. Erdoğan kişisel kaprislerinden kurtul. Üniversitelerimize kıyma. Benim derdim çocuk satısı değil, çocuk bezindeki KDV.   Erdoğan gidince ekonomi çöküyormuş. Din elden gidiyormuş. Senden mi öğrendik Müslümanlığı? Senden önce İslam yok muydu?

Batı bizi neden kıskansın? Adamlar bizden çok daha iyi durumda. Onların yaptığı otomobillerle köprüden geçiyoruz.