Cumhurbaşkanı adayı İnce: Diplomam var, iyi de ata binerim...

Cumhurbaşkanı adayı İnce: Diplomam var, iyi de ata binerim...

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Manisa'da düzenlediği mitingde halka seslenerek, ''Benim derdim huzur köprüleri kurmak.  AKP'li kardeşlerimiz dahil bir olacağız iri olacağız diri olacağız. Diplomam var. İyi de ata binerim. 3 Kasım 2002'de milletvekili oldum. Sayın Erdoğan benden sonra milletvekili oldu. Ben ondan daha kıdemliyim. Benim tecrübem yeter buna'' dedi

Soma faciasının yıldönümünde madenci aileleriyle buluşan CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı İnce, ardından Manisa merkeze geçti. Burada açıklama yapan Muharrem İnce'ye  anneler günü sürprizi yapıldı., Özgür Özel mikrofonu alarak “Sayın başkanım sen bugün bir fedakarlık yaptın anneler gününde annenin bu özel gününü telefondan kutladın. Bizim sana bir sürprizimiz var” diyerek Muharrem İnce’nin annesi sahneye çıkarak oğlunun yanına gidip birbirlerine sıkıca sarıldılar. Bu sırada Muharrem İnce’nin gözlerinin dolduğu dikkatlerden kaçmadı.

İşte Muharrem İnce'nin konuşmasından satırbaşları:

Hırs yok rövanş yok. Herkesi kucaklayacaksın. 81 milyonu herkesi  AKP'li kardeşlerimiz dahil bir olacağız iri olacağız diri olaağız. 

Herkes bilsin ki benim yurttaşlarımı kimse tekmeleyemeyecek. 

Gençler evlatlarım sizlere sesleniyorum. 19 Mayıs ve 29 Ekim'de nasıl emeklilere bayramlarda ikramiye veriyorsak, 19 Mayıs'ta gençlik bursu 29 Ekim'de Cumhuriyet bursu vereceğiz 500'er lira herkese vereceğim. 

Erdoğan meydanlara çıkıp diyor ki tek dertleri beni indirmek . Vallahi değil billahi değil benim derdim millet. Benim derdim mazotu euroyu doları benzin  fiyatını indirmek. Seni indirdiğim zaman bunlar zaten inecek.  

Doların ineceğini söylüyor.  16 senedir iktidardasın. Sen de bana güveniyorsun demek ki .

Benim derdim huzur köprüleri kurmak.

Hakkarililere buradan selam söylüyorum. Hoşgeldin demeyen bir tanne Hakkarili yok. Kocaman alkış onlara. 

Amerika'ya efeleniyor, Rusya'ya efeleniyor. Ardından S-400 alıyor, F-35 uçak satın alıyor. Ey Hollanda diyor Petrol ofisini hollandalılara veriyor. Kime efelendiyse ona birşeyler veriyor.

Diplomam var. İyi de ata binerim. 3 Kasım 2002'de milletvekili oldum. Sayın Erdoğan benden sonra milletvekili oldu. Ben ondan daha kıdemliyim. Benim tecrübem yeter buna. 

Türkiye'yi 16 senedir bu duruma kimler getirdi? Bunlar getirdi. Memleketi bu hale getirenler memleketi bu halden kurtaramazlar. Yakında İnce hastalığa tutulacaklar. Biz işimizi ince eleyeceğiz. Sık dokuyacağız.  

Önümüzdeki süreçte Türkiye'ye barış getirmek için kardeşlik getirmek için hep birlikte mücadele edeceğiz.

Muharrem İnce: O YSK üyelerini uyarıyorum alavere dalavere işlerine girerseniz Türkiye'nin tüm sokaklarına fotoğraflarınızı asarım sokağa çıkamazsanız

Yüksek yargıçlara sesleniyorum. Benim Cumhurbaşkanlığımda çay toplamayacaksınız, düğme iliklemeyeceksiniz, ben salona girdiğimde ayağa kalkmayacaksınız. Yüksek yargıçlar hiçbir siyasi partinin emrine girmez. Cumhurbaşkanını yargılayacak bir yargı. Türkiye’deki emir komuta içinde olan bu yargıyı özgürleştireceğiz.

“Bugün çok hoşuma giden bir söz duydum. Sizlerle paylaşmak istiyorum. ‘Bir evde anne varsa. Önce kuru ekmekten başlanır. Anne yoksa evde taze ekmekte insana bayat gelir.’ Bütün annelere bir alkış gönderilim. Bu memleketin annelerine o çalışkan evlatları var ya, üniversite sınavında ilk 5 bine girenlere o sarayı onlara vereceğim

Bakın içimi sızlatan engelliler.. 352 bin otoizmli çocuğun 21 bini eğitim alıyor. Bu aileler çok acıdır çocuğunun ölmesini bekliyor. Bu çocuklara kim bakacak? Ben değil devlet bakacak devlet… Bu çocuklarının işini 6 ayda çözeceğiz 6 ay. En öncelikli işimiz olacak.

 Bu memleketin çalışkan evlatları var ya sınavlarda ilk 5 bin'e girenler onlara  sarayı vereceğim. Ben resmi işler için Çankaya Köşkü'nü kullanacağım. Evim var barkım var orada otururum bir şey olmaz.