Cumhurbaşkanı adayı İnce: Önümüzdeki hafta TRT'nin önünde miting yapacağım

Cumhurbaşkanı adayı İnce: Önümüzdeki hafta TRT'nin önünde miting yapacağım

CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, Uşak'taki mitinginden sonra önce şehitliğe gidip fatiha okudu. Ardından Afronkarahisar mitinginde konuşan Muharrem İnce, '' Önümüzdeki hafta TRT'nin önünde miting yapacağım, hadlerini bildireceğiz onlara. TRT Erdoğan'ın borazanı değildir, orada hepimizin hakkı var. Ben cumhurbaşkanı olduğumda TRT benim borazanım olmayacak'' dedi

CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce karayolu ile Afyonkarahisar mitingine giderken Dumlupınar İlçesi'nde Kurtuluş Savaşı'nda hayatını kaybedenlerin gömüldüğü Şehitlik’i ziyaret etti, kabirlere karanfil bıraktı, Fatiha duası okudu. Muharrem İnce Twitter'dan Kütahya Dumlupınar Kurtuluş Savaşı Şehitliği'ne ilişkin, ''Dumlupınar Muharebeleri ulusumuzun Çanakkale’de başlayan destansı vatan savunmasıdır. Önderimiz Gazi Mustafa  Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, Dumlupınar’da toprağa düşen kahramanlarımızı saygı ve rahmetle anıyorum'' dedi 

İnce daha sonra Afyonkarahisar mitingine başladı.

İnce'nin konuşmasından satırbaşları şu şekilde:

Önümüzdeki hafta TRT'nin önünde miting yapacağım, hadlerini bildireceğiz onlara. TRT Erdoğan'ın borazanı değildir, orada hepimizin hakkı var. Ben cumhurbaşkanı olduğumda TRT benim borazanım olmayacak.

Size önce ekonomiyi anlatayım. Erdoğan 2002’de iktidara geldiğinde 50 TL’ye 30 litre benzin alınıyordu. Şimdi küçük bir bidon doluyor.

Meydanlarda 3 çocuk yapın diyor. Sonra zam yaptı 5 çocuk yapın dedi. Allah’ın izniyle ben cumhurbaşkanı olduğumda, çocuk sayısını belirlemek sizin işiniz. Doğum yöntemi sizin işiniz ama ben cumhurbaşkanı olduğumda çocuk bezindeki yüzde 18 olan KDV inecek.

Bebeğe süt içireceğiz KDV’si yüzde 8, bebeğe süt içireceğim ne KDV’si ne vergisi? Olmaz bunu da indireceğiz. Yine bebek maması yüzde 8 KDV alınıyor bunu da indireceğiz. Meydanlara çıkıp 3 çocuk 5 çocuk yap deyip bol keseden atacak. Yapacak da bu çocuklara nasıl bakacak.

Cumhurbaşkanının görevi çocuk sayısını belirlemek değil, bebek bezindeki KDV’yi indirmektir.

NCE'DEN ERDOĞAN'A: 16 SENEDİR AKLIN NEREDEYDİ?

Aday olduğumdan beri çıkıp öğretmenlere, polislere 3600 ek göstergeyi vereceğim dedim. Dün baktım Erdoğan, çıkmış kameralar karşısına diyor ki öğretmenlere polislere, hemşirelere, din adamlarına 3600 ek gösterge vereceğim diyor. Şimdi sor şu:

1- 16 senedir aklın neredeydi? 2- Demek ki 15 günde seni hizaya getirdim. 3- Madem bu sözü verdin şu anda cumhurbaşkanısın KHK çıkarma hakkın var. Hemen git sarayına yaz kızım bir KHK de be gece öğretmenlere, polislere, hemşirelere ve din görevlilerine 3600’ü ver. Oylarını da al. Ama size Muharrem İnce, Öğretmen, gariban sözü. Bu 3600’ü vereceğiz. Bakın Kasım ayı Meclis’te CHP’liler önerge veriyor. Öğretmenlerle polislere 3600 verilsin diye. AK Partili milletvekilleri kabul etmedi. AKP’liler o gün reddetmiş sen şimdi çıkmış vereceğim diyorsun.

16 senedir iktidarda Cemevlerini hatırladı. Cemevlerine hukuki statü kazandıracakmış. Sen düne kadar bu insanlara hakaret ediyordun, cümbüşevi diyordun. 50 defa teklif ettik, kabul etseydin. Aklına yeni mi geldi?

Bakın 15 günde bu hale geldiler. Emin olun daha var bir ay. Bunlar bir ay içinde bunlar ‘İnce Hastalığa’ tutulurlar.

16 senedir iktidarda Cemevlerini hatırladı. Cemevlerine hukuki statü kazandıracakmış. Sen düne kadar bu insanlara hakaret ediyordun, cümbüşevi diyordun. 50 defa teklif ettik, kabul etseydin. Aklına yeni mi geldi?

"CUMHURİYET 3 BEYAZ VE 3 SİYAH ÜZERİNE KURULDU"

Atatürk ve arkadaşları bu cumhuriyeti 3 beyaz ve 3 siyah üzerine kurdular. Beyazlar; Un, şeker, pamuk. Siyah da; kömür, petrol ve demir. Bunun üzerine kurdular. Sen bu ata miraslarına sahip çıkmadın, haraç-mezat sattın ve satıyorsun. 16 yıllık iktidarında 500 kişinin çalıştığı bir tane fabrika yok. Cumhurbaşkanı olduğumuzda hayvancılık, tarım bu gariban tarafından kalkındırılacak. Hiç merak etmeyin. Devlet çiftçiye borçludur. Milli gelirin yüzde biri tarıma ayrılacak. Sen yüzde yarımını bile vermemişsin. Tarıma dayalı sanayiyi geliştireceğiz. Nar ekiyorsa orada nar suyu fabrikası olacak.