Cumhurbaşkanı adayı İnce: Türkiye'nin büyük sorunları var

Cumhurbaşkanı adayı İnce: Türkiye'nin büyük sorunları var

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin Göztepe'deki mitingi öncesi düzenlediği yürüyüşe yüzbinlerce kişi eşlik etti. İnce Göztepe'de düzenlenen mitingdeki konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 24 Haziran'da kaybedersen bırakmaya hazır mısın sözlerine yanıt vererek, ''Kabul ediyorum ama tek bir şartla. İstediğin televizyon kanalında istediğin saatte istediğin sunucuyla karşıma çık. Çıkabilir misin? Sayın Erdoğan çıkamaz. Çünkü Türkiye'nin büyük

Cumhurbaşkanı aday Muharrem İnce, Şaşkınbakkal’da binlerce yurttaşla buluşup Göztepe Işıklar’daki miting alanına geldi. 

Öte yandan farklı takımın taraftarları da İnce’ye destek vermek için bu büyük yürüyüşe katıldı. 

Yüzbinlerce yurttaş Göztepe'de Muharrem İnce'yi coşkuyla karşıladı. 

Yürüyüşün ardından alanda halka hitap eden İnce, yoğun ilgi üzerine, Şu an caddenin ucunu göremiyorum. Akın akın geliyorlar. Siz Kadıköylüler hani büyük bir değişim başlattınız ya, aynısını 24 Haziran’da da yapacaksınız” dedi.

İşte İnce'nin açıklamalarından öne çıkarlar:

 Şuanda 360 derece miting yapıyoruz ve caddenin ucunu göremiyorum. Akın akın hala geliyorlar.   

 Kadıköylüler siz hani büyük bir değişim başlattınız ya, aynısını 24 Haziran'da da bekliyorum

Gençler dedim gelecek dedim hukuk dedim barış dedim o ise meydanlarda kavga etti.

 Erdoğan gelin diyor 81 milyon helalleşelim diyor ve bana bir çağrıda bulunuyor.  'İnce birinci olamazsan siyaseti bırakacak mısın diyor'? Erdoğan sana sesleniyorum iddialı insanları sevelim. Seni de beğendim iddialısın. Sana söz veriyorum bu seçimi kaybedersem siyaseti bırakacağım söz. Ama benimde bir şartım var. İstediğin bir TV kanalında karşıma çık ondan sonra. Kanalı sen seç. Sunucuyu sen seç. Saatini sen seç. Gününü sen seç, Yanına iki üç danışman al. Yetmedi prompterını al. Karşıma çık senden bunu istiyorum

Üretim ekonomisini oluşturalım. Merkez Bankasını bağımsız kılalım. Eğitimimizi yeniden düzenleyelim. Ama o diyor ki kıraathane açacağım. Seçildiğim zaman Erdoğan'a kıraathane açacağım.  

Bir cumhurbaşkanı 81 milyonu keklemeye çalışır mı? Ya FETÖ'cüler önerdi bunu, ya da bıktı yoruldu cumhurbaşkanlığını Muharrem İnce'ye teslim etmek için uğraşıyor. Bedava kek isteyenler Erdoğan'a yatırım isteyen iş isteyen İnce'ye oy versin.

Erdoğan tek parti döneminde ilk okulda okuduğunu 75 kişilik sınıfta ders gördüğünü söylüyor. 1950'de Demokrat Parti iktidar. Erdoğan 1954 doğumlu. Tarih bilgisi bu. Türkçe bilgisi desen CE-HA-PE diyor. Ha diye bir şey yok Türkçe'de. Türkçesi de sıfır. 

 Erdoğan Aleviler'i sevmiyor. Erdoğan Kürtler'i sevmiyor. Erdoğan öğrencileri sevmiyor. Erdoğan kendine biat eden insanları seviyor. Oysa ben uzlaşalım diyorum. 

Bütün sorunları 3B ile çözeceğiz. Barışacağız. Ekonomik olarak büyüyeceğiz. Üretim ekonomisine geçeceğiz. Adil şekilde bölüşeceğiz. 

Hep birlikte adil bir sistem kuracağız. Bütün cumhurbaşkanı adaylarını ziyaret edip başarılar diledim. Ayrım yok. Hepsine gittim. Zaten Muharrem İnce'nin farkı o olacak. Ayrımcılığı kaldıracağız.  

Bu dört adayı ziyaret ettikten sonra Hakkari'ye gittim. Erdoğan'ın Akşener'in Karamollaoğlu'nun Demirtaş'ın sizlere selamı var dedim. Erdoğan bu videoyu almış. Sadece Demirtaş'ı almış diğerlerini kesmiş. Montaj yapmış montaj. Ben zannediyordum ki montajı sadece FETÖ'cüler yapar. Kır atın yanında duran ya suyundan ya huyundan... FETÖ'cüler eski arkadaşları. 

Bu 35 günde içimi acıtan olayı anlatayım. Kağıt toplayan bir çocuk görmüş demiş ki hayalin nedir? Çocukta cevap vermiş büyük kağıt toplayabilmek. Erdoğan çocukların hayal kurabilmesini bile engellemiş.

Erdoğan Adıyaman'da tütün ektirmeye izin vermiyor. Çünkü Erdoğan Türkiye'yi Brüksel'den yönetiyor. Moskova'dan yönetiyor. ben Türkiye'yi Ankara'dan yöneteceğim.

Şeker fabrikalarını zarar ediyor diye kapatıyor. Bir fabrikayı mı yönetmek kolaydır. Bir fabrikayı mı? Elbette fabrikayı yönetmek kolaydır. Sen daha fabrikaları kar ettiremiyorsun. Türkiye'yi nasıl idare edeceksin?

Meydanlarda ben 3 beyaz 3 siyah diyorum. O meydanlarda dört yapıyor dört. Bu dördü anlatayım size. Erdoğan'ın döneminde 1- yolsuzluk, 2 - yoksulluk 3 - Yasaklar 4 -  yalanlar İşte bu... 

Sakin ol kardeşim. Niye bağırıp duruyorsun meydanlarda? Birinci dönemi çıralık dönemiydi. İkinci dönemi kalfalık dönemiymiş. Üçüncü dönemi ustalık dönemiymiş. Şimdi dördünü dönemi büyük ustalık dönemiymiş. Dördüncü dönemi emeklilik dönemi. O dönem de ona kıraathane açacağım. Kekleri göndereceğim. Ama kusura bakmasın. Kilosu 4 bin 500 olan beyaz çaydan içiyor. Onu veremem. Siyah çay vereceğim.  

Dünyanın her yerinde zenginler mutlu fakirler mutsuzdur. Türkiye'de fakir de mutsuz zengin de. Cumhurbaşkanı olduğumda beyin göçünü beyin gücüne döndüreceğim.

Birinci köprüyü Demirel, ikinci köprüyü Özal, üçüncü köprüyü Erdoğan yaptı. Demirel’in yaptığı köprüden gidiş geliş 11 TL. Erdoğan’ın yaptığı köprü giderken 114 TL, giderken 114 TL, toplamda 228 TL. Bayramda İstanbul’a giderseniz Demirel’in yaptığı köprü bedava, Erdoğan’ın yaptığı köprü parayla.

AKP'li kardeşlerim vicdanlarınıza sesleniyorum. Bu ahlaki değil bu ekonomik değil. Umut yeşerince gelecek İnce. Ben Erdoğan gibi koltuk meraklısı değilim. Hem bana çırak diyorsun gel korkma. Gel televizyona çıkalım. Ama çıkamaz. Çünkü Türkiye'nin büyük sorunları var. Büyük sorunları yorgun adamlar çözemez. Çıraktan niye korkuyorsun? Bence sen usta çırak ilişkisini bilmiyorsun. Çıray ustayı geçmezse o meslek ölür derler.     

Erdoğan bana bir şey söyle. 16 yılda çözdüğün bir şey söyle. Sen yakın çevrenin sorunlarını çözmüş olabilirsin o ayrı.  

 Bana sandıklara sahip çıkın Muharrem bey diye mesaj atmayın. Moralim bozuluyor. Sandıklara siz sahip çıkacaksınız. Herkes sahip çıkacak. Bir oy ülkemizin geleceğidir. Bir oy çocuklarımızın geleceğidir. Siz sandıklara sahip çıkın ben 50 bin avukatla YSK önünde olurum hiç merak etmeyin