Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD ile vize gerginliği açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD ile vize gerginliği açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç ortak basın toplantısı düzenliyor.Cumhurbaşkanı Erdoğan "Sırbistan ile bugün 12 anlaşma imzaladık. 4 anlaşma daha imzalayacağız" dedi. FETÖ elebaşı ile ilgili konuşan Vucic, "Serbest ticaret anlaşması imzaladık, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a minnettarız. Gülen yandaşları ile bizim kesinlikle işimiz olamaz"dedi. Erdoğan, ABD ile yaşanan vize krizine de değindi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç ortak basın toplantısında, ABD ile yaşanan vize gerginliğine değindi. Erdoğan, "Sorunu biz başlatmadık, sorunun faili ABD'nin kendisidir. benim elçim böyle bir şey yapsa onu orada bir saat tutmam" dedi. Erdoğan, "Elçiyi ABD'nin temsilcisi olarak görmüyoruz" açıklamasında bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarında satırbaşları şu şekilde:

- İş adamlarımızın Sırbistan'da yatırım yapmasının yolunu açacağız. Bu adımlar inanıyorum ki, Sırbistan'ın kalkınmasında önemli bir yer tutacak. Aramızdaki ticaret hacmi şu an itibariyle istediğimiz noktada değil. Yıl sonuna kadar 1 milyar doları aşacak ama bu da yeterli değil. En kısa zamanda bunu 3-5 milyar dolara çıkarma şansımız var. Türkiye ve Sırbistan'ın toplam nüfusu 87 milyon civarında. Altyapı, üstyapı ülkelerin olmazsa olmazıdır. Ulaşım altyapısı, köprüler, tüneller, yüksek hızlı trenler ülkeler için çok önemli.

- 25 havalimanımız varken, şimdi bu rakam 57 oldu. Bu havalimanlarının oluşu sebebiyle artık, gerek bakanımız gerekse benim bir ifademiz var. Biz havayolunu, halkın yolu haline getirdik. Otobüs ve uçak fiyatları neredeyse aynı fiyatlara geldi. THY şu anda en fazla destinasyona uçan havayolu şirketi olmuştur. 

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç'in açıklamarından satırbaşları: 

- Basın toplantısında konuşan Vucic, şunları kaydetti: Fetullah Gülen yandaşları ile bizim kesinlikle işimiz olamaz. Sırbistan her zaman demokratik yolda alınan kararlara saygı duyacak ve aleyhinde çalışmayacak.Türkiye'den gelen yatırımcılar Sırbistan'da yatırımlar yaptılar. Buna çok önem veriyorum. Türk İş adamları yatırım yaptılar. bugün Türk iş adamları geliyor ve Sırbistan'da fabrika açacak.Biz bugün serbest ticaret protokolü imzaladık. Serbest ticaret anlaşması imzaladık, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a minnettarız. Gıda alanındaki ürünlerin sayısı artacak ve biz aramızdaki ciroyu bir milyara yükseltmek istiyoruz.