Cumhurbaşkanı Erdoğan Papa Francis ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan Papa Francis ile görüştü

Papa Francesco ile ikili görüşme gerçekleştirecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vatikan’da yetkililer tarafından karşılandı.

Erdoğan'ın, Vatikan'da Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis ile baş başa görüşmesi başladı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Papa Franciscus'la görüşmek üzere Vatikan'a geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Papa'nın görüşmesi saat 12.00'de başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Papa'nın görüşmesinden ilk fotoğraflar da yayınlandı. 

Papa, Apostol Sarayı'nda, konuklarını ağırladığı Kütüphane Salonu'ndaki görüşme öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kapıda karşıladı.

İtalyanca "Buongiorno" diyen Papa'ya, Cumhurbaşkanı Erdoğan da "How are you" sözleriyle karşılık verdi. "Gösterdiğiniz ilgi için çok teşekkür ederim." ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Papa da ziyaretinden dolayı teşekkürlerini iletti.  

Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Papa Franciscus, basın mensupları önünde el sıkışarak, baş başa görüşmenin yapıldığı Kütüphane Salonu'na geçti. Gazetecilerin görüntü almasının ardından, baş başa görüşme basına kapalı şekilde devam ediyor.

ERDOĞAN BÖYLE KARŞILANDI 


 

 Erdoğan'ın, Vatikan'da Katoliklerin ruhani lideri Papa Françesko ile görüşmesi yaklaşık bir saat sürdü. Erdoğan, Papa'ya eski İstanbul'u 24 parçada tasvir eden minyatür İznik çinisi ile Mesnevi'nin İtalyanca ve İngilizce baskılarını hediye etti. Papa da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a barışı simgeleyen madalyon takdiminde bulundu.