Cumhurbaşkanı Erdoğan: Seçimlerde işimiz çok zor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Seçimlerde işimiz çok zor!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Giresen'da İl Danışma Kurulu toplantısında konuştu

Erdoğan, 2019 seçimlerine dair uyarılarını Giresun'da yaptığı konuşmada da sürdürdü..  Erdoğan, "Seçimlerden gereken dersleri çıkaramazsak 2019'da işimiz çok zor demektir" dedi. 

Erdoğan "20 yıl önce birisi size gelip denizin üzerine böyle bir havalimanı yapılacak dese inanır mıydınız? Biz yaptık, sizlerin de hizmetine sunduk. Biz, CHP zihniyeti gibilerin akıllarının alamayacağı işleri ülkemizde gerçekleştirdik. Onların hayallerinin bile ulaşamayacağı yere elhamdülillah ulaştık. Asıl bundan sonra yapılacaklar üzerinde kafa yormalıyız. Milletvekillerimizi, bakanlarımızı, bürokratlarımızı çalıştırmalıyız." dedi.

"SON ZAMANLARDA GERİLEME YAŞANDIYSA SEBEBİ YAPTIĞIMIZ YANLIŞLARDIR"

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü; "Son zamanlarda gerileme yaşandıysa maalesef yaptığımız yanlışlardan. Kendi çıkarını partisinin ve ülkesinin önünde tutan hiç kimse AKP'de yöneticiliğe talip olamaz."

'GÖRELE’Yİ UNUTMUŞLAR AMA BEN UNUTMAM’

Giresun’un ilçelerini tek tek sayarak gelenlerin ayağa kalkmasını isteyen Erdoğan, bazı ilçelerden gelenlerin sayasını beğenmeyerek “Az az çok az” diyerek tepki gösterdi.

Önündeki metne Göreli’nin yazılmadığını fark eden Erdoğan, “Görele’yi yazmayı unutmuşlar ama ben unutmam” diyerek Görele’den gelenlerin de ayağa kalkmasını istedi.

Daha sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Erdoğan, şöyle dedi: “Anamuhalefetin başındaki zat Türkiye düşmanlarıyla ağız birliği ederek, Türkiye’ye adeta savaş açmıştır. Turistlere Türkiye’ye gelmeyin sadece CHP’li belediyelerin olduğu yere gelin diyecek duruma gelmiştir. Genel başkan böyle olur da milletvekilleri durur mu. 15 Temmuz şehitlerini inciterek milletimizi hakir görerek genel başkanlarının izinde gidiyor.”

‘YA BU İNSAN DAĞITMIŞ, SIYIRMIŞ’

15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlatan Erdoğan, şöyle devam etti: “Buradan (Marmaris) sizi hızlı bir yatla bir adaya götürelimteklifi. Biz de diyoruz ki ‘eğer öleceksek biz kendi topraklarımızda ölürüz.’ Ama aynı gece havalimanında olan bu zat ‘Gidin görüşün tanklardaki FETÖ’cülerle deyin ki ben onlardan biriyim’ diyor. Görüşme yapılıyor sonra oradan gidiyor. Ya bu insan dağıtmış, sıyırmış, her şey açık ortada 10 binler hava limanında görmedin mi? Görmez. Onların gözleri vardır görmezler. Batıya bizi şikayet ediyor, turistleri göndermeyin diyor. Gözüne dizine dursun. Ankara’dan İstanbul’a yürüdün sana burada güvenlik imkanı sağlayan kim? Bu hükümet. sana böyle bir yürüyüş için izin de verilmeyebilirdi. Ama verildi.

‘ADALET KURULTAYI’NA İZİN VERECEĞİZ’

CHP’nin Çanakkale’de toplayacağı Adalet Kurultayı’na ilişkin de konuşan Erdoğan “5 gün izin istemişler. 2 -3 gün izin vereceğiz. Arkadaşlar ilgileniyorlar.” dedi.