Cumhurbaşkanı Erdoğan:  Yaylalara çıkma yasaklarını inşallah kaldırıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yaylalara çıkma yasaklarını inşallah kaldırıyoruz

AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hakkari'de partisinin kongresinde konuşuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan burada yaptığı konuşmada, Hakkarililere 'yayla' müjdesi verdi. Erdoğan önümüzdeki bahar aylarından itibaren yaylalara çıkma yasağının kalkacağını açıkladı.

Erdoğan’ın konuşmalarından satırbaşları…

Hakkari teşkilatın da görev alan arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Hakkarili kardeşlerimizin kalplerinin bizimle olduğunu biliyorum. 2019 seçimlerin da Hakkari AK Partiye sahip çıkacaktır.

Bugün görevi devreden dava arkadaşlarıma ülkem ve partim adına teşekkür ediyorum. Bugün bizi bir kez daha bağrına basan Hakkarili kardeşlerime gönülden teşekkür ediyorum.

İşsizlikten şikayet ediyorsak bunun sebebi terördür. Hakkari de 1 km bölünmüş yol vardı biz buna 85 km bölünmüş yol ilave ettik. Şehrimizde bir çok insanın rüyasında göremeyeceği bir havalimanı inşa ettik. Yatırımlarımızın tamamlanmasıyla 24 saat su verilecek. İstanbul gibi susuz İstanbul gibi bir yerde Belediye Başkanlığı yaptım.

Terör örgütünü arkasına alıp siyaset yapanlar buradaki insanımızı değil dağdaki teröristleri düşünüyor. Bizim derdimiz Hakkarideki kardeşim insanca yaşama ulaşabildimi, suyuna kavuştumu bizim derdimiz buydu. Terör Örgütünün yıkıp yaktığı Yüksekovayı biz ayağa kaldırdık.

Biz istiyoruz ki ben nasıl yaşıyorsam benim Hakkarideki kardeşimde öyle yaşasın.

Mesele niyet meselesidir. Niyetimiz hizmet etmekse kaynak da zaman da bulunur. Niyetiniz kötüyse elinizin altında dünyanın en büyük hazineleri de olsa bir şey çıkmaz. İşte Kudüs meselesinde çıktı mı? Kudüs meselesinde dolarlar neredeydi? Tehdit ettiler. Kim oy verdi. Adını bile duymadığım yerler. Dolarlar sadece oraya yetti. Sadece 8 ülkeydi. 128 ülke ne dedi siz dolarlarla bizi satın alamazsınız. Bizim irademizi alt etmeye yetmez dedi. Bende şimdi diyorum ki Terörün gücü Hakkarili kardeşimin gücünü alt etmemelidir.

“YAYLALARA ÇIKMA YASAĞINI KALDIRIYORUZ”

Önümüzdeki bahardan itibaren, uzun zamandır güvenlik sebebiyle uygulanan yaylalara çıkma yasaklarını inşallah kaldırıyoruz. Biliyorsunuz bir süredir et fiyatlarının yüksekliğinden dolayı hayvancılık meselesini tartışıyoruz. Bölgemizin önemli bir değeri olan maden ocaklarının rahatça faaliyet sürdürebilmesi için gereken alt yapıyı da oluşturuyoruz. Hakkari gibi bir sınır ilimizin potansiyeli daha yüksel olmalı. Hedeflerimiz çok büyük. İnşallah o günleri de göreceğiz. Tek hesabımızı geçmişi bir kenara bırakarak çocuklarımıza umut dolu bir gelecek bırakmak istiyoruz. Bu ülkeyi yönetenlerin tek bir gayesi var. O da milletimize hizmettir. Biz sizlere hizmetkar olmaya geldik.