Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kabineyi açıkladı, kritik mesajlar verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kabineyi açıkladı, kritik mesajlar verdi

Erdoğan: Yeni dönemin ruhunu uygun şekilde yönetim sistemimizi oluşturduk

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni kabineyi açıklıyor Erdoğan, "Ülkemiz tarihinin en önemli demokratik dönüşümlerinden biri bugün başarıyla tamamlanmıştır" dedi. Erdoğan yeni kabineyi açıkladı. Erdoğan'ın açıkladığı kabinede yer alan isimleri YURT WEB, 2 saat önce yayınlayarak bir gazetecilik başarısı gösterdi. Erdoğan'ın kabinesini Türkiye'ye ilk kez YURT WEB duyurdu.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle: 

-Dünyada yönetim sistemini demokratik yollardan değiştirebilen az sayıdaki ülke arasına girdik. 16 Nisan halk oylaması ve 24 Haziran seçimleri demokrasinin ispatı olmuştur. Gerek katılım itibariyle, gerekse kesin sonuçlara baktığımızda ortaya çıkan tabloyla eşi benzeri olmayan bir seçim gerçekleşmiştir. 

-Yüreğinde ülke ve millet sevdası olan herkesle çalışmaktan memnuniyet duyacağız.

"MHP'YLE İŞBİRLİĞİMİZİ İNŞALLAH MECLİS'TE DE SÜRDÜRECEĞİZ"

-MHP'ye, başta Genel başkan Bahçeli olmak üzere teşekkür ediyorum. İşbirliğimizi inşallah Meclis'te de sürdüreceğiz.

-Yeni yönetim mimarisini seçimden önceki günlerde milletimizle de paylaşmıştık. Geçen hafta aski sistemden yeni sisteme geçişin altyapısı mahiyetindeki kanun değişiklikleri Resmi Gazete'de yayınlandı.

-1 numaralı Cumhurbaşkanlığı kararnamesini yayınladık. Yeni yönetim yapısının çatısını resmen hayata geçirmiş olduk. Yeni sistemi en üstten en alta kadar devletimizin bütün hücrelerine nüfus ettirmeye kararlıyız. Yürütme görevi konusunda aksaklıklar, eksiklikler konusunda öne sürülecek bahane kalmamıştır. Anayasanın cumhurbaşkanına verdiği yürütme yetkileri konusunda hiçbir mazerete sığınma hakkımız bulunmuyor.

-En önemli yetkilerimizden biri de kabineyi hiçbir sınırlama olmadan oluşturabilme imkanıdır. Başkan yardımcımızla birlikte kabinedeki bakan sayısını 17'ye indirdik.

-Yeni yönetim sistemimizi reformist bir anlayışla en aşağıdaki memura kadar indireceğiz. Özel sektörden STK'ya tüm dinamiklerin kendilerini yenileyeceklerine de inanıyorum. Yasama ve yargı organlarımızın da kendilerini geliştireceklerini ümit ediyorum. Bizden sonraki nesillere de çok güçlü bir zemin hazırlamış olacağız. 

-Rabbim yar ve yardımcımız olsun. 

İŞTE ERDOĞAN'IN YENİ KABİNESİ