Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı badem kurusu nasıl bir renktir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı badem kurusu nasıl bir renktir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın FETÖ'den yargılananların giyeceği elbiselerini tulum ya da pantolon ve ceketten oluşacağını ve rengininde 'badem kurusu' olacağını açıkladı. Badem kurusunun hangi renkleri içerisinde barındırdığı gündemde yerini alan ve en çok konuşulan bir konu haline geldi. Peki, badem kurusu hangi renklere sahiptir? Badem kurusu rengi nerelerde kullanılmaktadır? İşte, yanıtı…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan FETÖ mensuplarının yargılanırken giyeceği tek tip kıfayetlerin badem kurusu rengi olacağını açıkladı. Bununla birlikte badem kurusunun hangi tonlara sahip olduğu vatandaşlar tarafından merak edilmeye ve sorgulanmaya başlandı. Genellikle tuvalet-banyo ve bahçe dekorasyonlarında tercih edilen badem kurusunun hangi renk olduğu en çok arananlar listesine girdi. Badem kurusunun hangi renkleri içerisinde barındırdığıyla ilgili akılları sorular geldi.

BADEM KURUSU NASIL BİR RENKTİR?

Bademin alt tonlarını incelediğimizde sarı bulunmaktadır, ancak boyanın işleniş biçimi dolayısıyla kahverengi ile özdeşleşen bir renk olarak karşımıza çıkmaktadır. Badem kurusu ana renkler kategorisinde bulunmadığı gibi birkaç farklı rengin bir araya gelmesi ile meydana gelmektedir.

Badem kurusunun ton aralığı, en çok kurutulmuş badem rengini andırdığı için bu ismi almaktadır.