Cumhurbaşkanına hakarette son nokta: Baba kızını ihbar etti

Cumhurbaşkanına hakarette son nokta: Baba kızını ihbar etti

Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olmasından sonra Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla yargılananların sayısı binleri aştı. Ankara’da ise baba kızından, kızı da babasından Cumhurbaşkanı’na hakaret suçunu işlediği iddiasıyla şikâyetçi oldu.

Recep Tayyip Erdoğan’ın 2014’te Cumhurbaşkanı olmasından bugüne, Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla her yıl binlerce kişi hâkim karşısına çıkıyor. Ankara’da yaşanan bir olayda Cumhurbaşkanı’na hakaret davalarının geldiği noktayı gözler önüne serdi. Buna göre; önce M.C. isimli baba, üniversite öğrencisi kızı A.T.C.’den Cumhurbaşkanı’na hakaret suçunu işlediği iddiasıyla şikâyetçi oldu. Ardından da A.T.C., babası M.C.’nin Erdoğan’a hakaret ettiğini öne sürerek, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

‘ÇOK ZORUMA GİTTİ’

Birgün gazetesinden Uğur Şahin'in haberine göre mızının Erdoğan’a hakaret ettiğini öne süren baba M.C., 14 Ocak 2019’da savcılığa suç duyurusunda bulundu. Dilekçesinde, “Kızım A.T.C., sayın Cumhurbaşkanımız ve şahsıma hakaret etmiştir, çok zoruma gitmiştir” ifadesine yer veren M.C., kızının cezalandırılmasını istedi: “Kızım A.T.C., 13. 10. 2018 Cumartesi, saat 13.05 sularında e-mail üzerinden yazışmalarımız esnasında, sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan hakkında hakaret içeren, eklerde sunduğum mesajı atmıştır. Kızım A.T.C., sayın Cumhurbaşkanımız ve şahsıma hakaret etmiştir, çok zoruma gitmiştir. Gereğinin yapılmasını arz ederim.”