Cumhurbaşkanlığı'ndan Türk üssüne saldırıya ilişkin açıklama

Cumhurbaşkanlığı'ndan Türk üssüne saldırıya ilişkin açıklama

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Duhok'un Şeladize ilçesinde Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) ait üs bölgesine yapılan saldırıya ilişkin açıklamasında, "Bugün yaşanan provakasyon sebebiyle herhangi bir kaybımız olmamakla birlikte, birtakım ekipmanlarımız zarar görmüştür" ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Türk üssüne gerçekleştirilen eylem konusunda Irak Kürt Bölgösel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani ile görüştü. Barzani gerekli tedbirleri aldıklarını ve soruşturma başlattıklarını belirtti.

Milli Savunma Bakanlığı, yaptığı açıklamada, Irak'ın kuzeyinde Türk Silahlı Kuvvetlerine ait üst bölgesine PKK terör örgütü provokasyonu sonucu saldırı gerçekleştirildiğini, kısmi araç ve malzeme hasarı meydana geldiğini bildirmişti.

Bakanlık açıklamasında, "Irak'ın kuzeyinde yer alan bir üs bölgemize PKK terör örgütünün provokasyonu neticesinde bir saldırı gerçekleşmiştir. Saldırıda kısmi araç ve malzeme hasarı oluşmuştur. Olayla ilgili gerekli tedbirler alınmaktadır." ifadelerine yer verilmişti.

İLGİLİ HABER | Türk askeri üssüne saldırı: Üsse girip araçlara zarar verdiler

IKBY'DEN AÇIKLAMA
IKBY Hükümeti, Irak'ın kuzeyinde Türk askerlerinin konuşlandığı üs bölgesine bugün gerçekleştiren saldırıya ilişkin yayımladığı yazılı açıklamada, "Saldırının arkasında provokatörler var ve cezalandırılacaklar." ifadelerini kullandı.

Açıklamada, olay hakkında ilgili kurumlarla detaylı soruşturma yürütüleceği vurgulandı.

IKBY Hükümeti'nin provokatif olayda ölü ve yaralıların olmasından üzüntü duyduğu aktarılan açıklamada, ailelere başsağlığında bulunuldu.

CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun konuya ilişkin açıklamasında, ''Bugün yaşanan provakasyon sebebiyle herhangi bir kaybımız olmamakla birlikte, birtakım ekipmanlarımız zarar görmüştür. Saldırganlar sivillerin arasına girerek Türk askeri ile yerel halkın arasını bozmak istediler. Türk Silahlı Kuvvetleri üs çevresinde sivil kayıpları engellemek için gerekli önlemleri aldı.'' ifadelerini kullandı.