Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: ABD'nin YPG açıklaması MGK'da görüşülecek 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: ABD'nin YPG açıklaması MGK'da görüşülecek 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD'nin içinde YPG'nin de bulunduğu Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ile iş birliğine devam edecekleri yönünde yaptığı açıklamanın bugün MGK'da görüşüleceğini açıkladı.

Kalın, ABD Savunma Bakanlığı'ndan (Pentagon) Suriye ile ilgili yaptığı açıklamada, "İçinde YPG'nin de bulunduğu Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ile işbirliğini sürdüreceğiz" açıklamasının bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık yapacağı Milli Güvenlik Kurulu'nda görüşüleceğini söyledi.
'HEPSİNİ BİR DEĞERLENDİRİRİZ'

Kalın, Ankara Güzel Sanatlar Lisesi'ni ziyaretinin ardından, bir gazetecinin gündeme ilişkin sorusu üzerine, "Bugün MGK toplantımız var, birazdan Cumhurbaşkanımızın grup toplantısı var. Onların hepsini bir değerlendiririz ondan sonra açıklamalarımızı yaparız" yanıtını verdi. MGK toplantısının bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde saat 15.00'te gerçekleştirilmesi bekleniyor.

PENTAGON NE DEMİŞTİ?

Pentagon'dan yapılan açıklamada, IŞİD'e karşı Rakka operasyonu için işbirliği yapılan DSG'ye desteğin süreceği belirtildi. Reuters'ın haberine göre Pentagon açıklamasında, ayrıca Pentagon'un DSG'ye verilen askeri destekle ilgili bazı değişiklikleri de gözden geçirdiği ifade edilmişti. 
Pentagon Ortadoğu Masası sözcülerinden Eric Pahon, "Türkiye'ye her zaman, Kürt unsurları dahil DSG'ye sınırlı, göreve özel ve askeri hedefleri yerine getirmek üzere silah verdiğimiz konusunda açık olduk. Bu politikamızla tutarlı olacak şekilde de IŞİD'i yenmek ve geri dönmesini engellemek üzere yapılan istikrar çabaları için Kürt ortaklarımıza verdiğimiz askeri desteğe yönelik yapılması gereken ayarlamaları yeniden değerlendiriyoruz" demişti.

Pahon, bölgede istikrarın sağlanması ve IŞİD'in bir daha ortaya çıkmaması noktasında, DSG ile işbirliğine devam edeceklerini bildirmişti. Öte yandan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Başkanı Donald Trump ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında gerçekleşen konuşmada, Trump'ın "Bir daha YPG'ye silah vermeyeceğiz" sözünü verdiğini söylemişti.