Cumhuriyet'e yine gözaltı

Cumhuriyet'e yine gözaltı

Cumhuriyet gazetesi internet sitesi Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Güven sosyal medyadan gözaltına alındını açıkladı. Oğuz Güven ifadesi alınmak üzere Vatan Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Güven'in neden gözaltına alındığına ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

Basın Konseyi, Cumhuriyet Gazetesi İnternet Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Güven ve gazeteci Serhat Yaruk'un gözaltına alınması ile ilgili bir açıklama yaptı. Açıklama şöyle:

"159 gazeteci tutukluyken, 100 gazeteci aranırken yeni bir şok yaşadık. Cumhuriyet Ggazetesi7nin internet Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Güven ve gazeteci Serhat Yaruk'un sabah erken saatlerde gözaltına alındıklarını öğrendik.Gazetecilerin serbest bırakılmasını ve tutuksuz yargılanmalarının sağlanmasını beklerken, yeni gözaltılar ve yeni tutuklamalar, demokrasiyle bağdaşmaz ve bunun gerekçesi açıklanamaz.

Artık kelimeler izleniyor, manşetler gözaltına alınıyor. Suç isnadı var ise ve 'zanlı' Cumhuriyet gibi köklü bir gazete haber sitesinin Yayın Yönetmeni ise, yapılacak şey onu ifadeye davet etmek olmalıdır. Evinden gözaltına almak, totaliter rejimlere özgüdür.

Basın Konseyi olarak tüm gazetecilerin tutuksuz yargılanmasını, cezaya dönüşen uzun tutukluluk uygulamasının bir an önce sona erdirilmesini ve yeni soruşturmaların doğrudan gözaltı ve tutuklamalara başvurulmadan sürdürülmesini istiyoruz."

CHP MİLLETVEKİLİ YARKADAŞ: ANLAYIŞ DEĞİŞMİYOR

Bu arada CHP’ Milletvekili Barış Yarkadaş da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, " Oğuz Güven'le ilgili bir soruşturma varsa, bu savcılığa davet edilip ifadesinin alınması yoluyla yürütülebilirdi. Ancak ne yazık ki; anlayış değişmiyor ve gazeteciler evlerinden sabahın kör saatinde alınmaya devam ediliyor. Bu yöntem kabul edilemez" dedi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti de Oğuz Güven’in gözaltına alınmasına tepki göstererek “Cumhuriyet’e yönelik yıldırma politikası”nın son bulmasını istedi.