Cumhuriyet gazetesinin yönetimi değişti

Cumhuriyet gazetesinin yönetimi değişti

Cumhuriyet gazetesinde yönetim değişti, yeni yayın yönetmeni geldi

Cumhuriyet gazetesinin sahibi konumundaki Cumhuriyet Vakfı'nın başkanlığına Alev Coşkun getirildi, Haber Koordinatörü Aykut Küçükkaya yeni Genel Yayın Yönetmeni oldu.

Cumhuriyet Vakfı yönetim kurulu üyeliği için yapılan seçimlerin mahkeme tarafından iptal edilmesiyle girilen süreçte, gazete yönetimi değişti. 
Cumhuriyet gazetesinin sahibi konumundaki Cumhuriyet Vakfı'nın yönetim kurulu eski üyeleriyle birlikte bugün saat 14:00’te toplandı.

AYDINLIK GAZETESİNDE YAZIYORDU

Toplantı sonucunda eski Cumhuriyet Vakfı Başkanvekili olan ve Aydınlık gazetesinde yazan Alev Coşkun, Cumhuriyet Vakfı Başkanlığı'na seçildi.

VATAN PARTİSİ MİLLETVEKİLİ ADAYIYDI

Hayatını kaybeden İlhan Selçuk ile Cüneyt Arcayürek'in yerine yapılan üye seçiminde de Doğu Perinçek'in liderliğindeki Vatan Partisi'nden İzmir 1. Bölge milletvekili adayı olan Turan Karakaş da Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyesi seçildi.

YÖNETİM KURULU ÜYELERİ YENİLENDİ

Yeni yönetim kurulu üyeleri arasında gazetenin eski genel yayın yönetmeni İbrahim Yıldız, TRT’nin eski genel yayın yönetmeni Tayfun Akgüner de bulunuyor.

BAŞKANVEKİLİ SİRMEN

Vakfın başkanvekilliğine Ali Sirmen, genel sekreterliğe Işık Kansu, saymanlık görevine de İrfan Hüseyin Yıldız getirildi.
Vakfın yeni yönetim kurulu şöyle: Alev Coşkun — Başkan, Şükran Soner, İnan Kıraç, Işık Kansu, Ali Sirmen, Şevket Tokuş, Mustafa Balbay, İbrahim Yıldız, İrfan Hüseyin Yıldız, Prof. Tayfun Akgüner, Turan Karakaş.

SABUNCU'NUN GYY DÖNEMİ HAPİSTE GEÇTİ

Gazetenin yeni Genel Yayın Yönetmeni ise 2017'de Haber Koordinatörü yapılan Aykut Küçükkaya oldu.

2 yıldır yürüttüğü Genel Yayın Yönetmenliği görevinin yaklaşık 17 ayını cezaevinde geçiren Murat Sabuncu'nun yerine de Aykut Küçükkaya atandı.

COŞKUN: BARIŞÇI VE HUKUKA UYGUN

Odatv’ye konuşan Alev Coşkun, sorunun çok barışçıl şekilde çözüldüğünü söyledi.

Coşkun "Sayın Orhan Erinç barışçıl ve hukuka dayalı bir şekilde toplantıyı yönetmiştir. Toplantı hukuka dayalı bir şekilde bitmiştir. Yeni yönetim kurulu seçilmiştir'' dedi.