‘Cumhuriyet kazanacak! Sandıklara sahip çıkarsak...'

‘Cumhuriyet kazanacak! Sandıklara sahip çıkarsak...'

YURT yazarı Süleyman Karan, “MHP ve yüzde 0,5’lik BBP’ye bile muhtaç olmaları, artık yolun sonuna geldiklerinin de bir kanıtı. Oy oranları yüzde 44-47 arasında, ama 44’ün de altına düşme ihtimali çok yüksek” dedi. Karan, cumartesi günü Saadet Partililer’e yapılan saldırının, seçime kadar devam edeceğini de kaydetti.

YURT yazarı Süleyman Karan, cumartesi günü Saadet Partililer’e yapılan saldırının, ittifakın acizliğinin göstergesi olduğunu belirterek, bu saldırıların 24 Haziran’a kadar artarak devam edeceğini öne sürdü.

Karan, ‘Cumhuriyet kazanacak! Eğer sandıklara sahip çıkabilirsek’ başlıklı yazısında, “MHP ile görevden zorla el çektirilen AKP’li Ankara eski Belediye Başkanı’nın kumpaslarıyla ele geçirilen yüzde 0,5’lik BBP’ye bile muhtaç olmaları, artık yolun sonuna geldiklerinin de bir kanıtı” dedi.

Ankara’da Saadet Partililer’e saldıranların, teröristlerden başkası olmadığını ifade eden Karan, “Bir de yüzsüzce bir açıklama yapıyorlar: ‘Kusura bakmayın sizi HDP’li sandık’ diye... Sanki HDP yasal bir parti değil, sanki HDP seçim çalışması yürütmüyor” ifadelerini kullandı.

‘YÜZDE 44’ÜN ALTINA DÜŞME İHTİMALİ ÇOK YÜKSEK’

Süleyman Karan, ‘Cumhur İttifakı’nın aleyhine geliştiğini savunarak, şunları yazdı:

“TBMM’de bu ittifakın azınlığa düşmesi işten bile değil. Oy oranları yüzde 44-47 arasında, ama 44’ün de altına düşme ihtimali çok yüksek, zira cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki dört cumhuriyet ve demokrasi taraftarı adayın her biri her yaptıkları konuşmayla, bunları çileden çıkartıyor. Her demeçleri, meclis aritmetiğinde muhalefete güç kazandırıyor. Başta Muharrem İnce olmak üzere o kadar iyi bir performans sergiliyorlar ki, şer ittifakının kurmayları her seferinde sinir krizleri geçiriyor.

(…)Eğer ki seçimlere hile karışmazsa, daha doğrusu tüm yurtseverler sandık kurulu görevlisi ve müşahit olarak sandıklara sahip çıkıp, haramilerin oyununu bozarsa, bu güzelim ülkede şer odaklarının egemenliği son bulacak. Eğer ki aklı karışmış iyi niyetli komşunuzu da ikna edebilirseniz üstüne üstlük, o hilebazların sandık oyunları bile aradaki farkı kapatmaya yetmeyecek. Yurtseverlik, fedakârlık gerektirir. Üstelik bu fedakârlık dediğimiz öyle can pahasına da değil. Gidin bir sandıkta görevli olun, olmadı müşahit olun.”