Cumhuriyet, Nuray Mert’in yazılarına son verdi

Cumhuriyet, Nuray Mert’in yazılarına son verdi

Cumhuriyet gazetesi, son günlerin tartışılan ismi Nuray Mert'in yazılarına son verdi. Kararın ardından konuşan Mert, veda yazısı yazmayacağını belirtti.

Nisan 2015'ten bu yana haftada iki gün Cumhuriyet'te köşe yazısı yazan Nuray Mert'e karar Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Erinç tarafından iletildi. Mert'in evrim teorisi ve müftülere nikah yetkisine ilişkin yazıları büyük tartışma yaratmıştı.

Gerekçe olarak, Mert’in son dönemdeki yazılarının Cumhuriyet’in yayın ilkeleriyle ters düşmesini gösteren Erinç, kararın, ‘Silivri’de tutuklu bulunan Cumhuriyet yöneticilerinin bilgisi dahilinde alındığını’ vurguladı.

'Arkadaşlarım Mahalle Baskısıyla Beni Gönderdilerse…'

T24'e konuşan Nuray Mert, "Orhan Erinç, kararın Silivri Cezaevi'ndeki tutuklu yönetici arkadaşlarımızın bilgisi dahilinde verildiğini söyledi. Beni Cumhuriyet'e davet eden Akın Atalay'dı. Cumhuriyet'in Kemalist çizgisini bildiğim için davet karşısında çok titiz davrandım ancak Akın Atalay, gazetenin dar vizyonunu genişletmek için böyle bir davette bulunduğunu söyledi. Devletin baskısıyla hapiste olan arkadaşlarım mahalle baskısıyla beni gönderdilerse buna kişisel olarak da çok üzülürüm" dedi. Mert, veda yazısı yazmayacağını da belirtti.

Mert 2015’in nisan ayından bu yana haftada iki gün Cumhuriyet’te köşe yazısı yazıyordu. Mert, son günlerde özellikle evrim teorisi ve müftülere nikah yetkisine ilişkin yazılarıyla tepki görmüştü. Mert'e tepki gösterenlerden birisi de gazetenin köşe yazarı Orhan Bursalı olmuştu.