Bisiklete binen kadınlara saldırı: Evli kadınsın, utanmıyor musun?

Bisiklete binen kadınlara saldırı: Evli kadınsın, utanmıyor musun?

Zonguldak’ta AKP’li Filyos Belde Belediye Başkanı Ömer Ünal’ın korumasının, ilçede bisiklete binen kadınlara hakaret ve sözlü saldırıda bulunduğu iddia edildi.

Zonguldak’ta AKP’li Filyos Belde Belediye Başkanı Ömer Ünal’ın koruması olan Selçuk K. isimli şahsın, ilçede bisiklete binen kadınlara hakaret ve sözlü saldırıda bulunduğu iddia edildi. Kendisine itiraz eden bir kadının da boğazını sıkıp kocasını tehdit ettiği öne sürülen koruma, ilçede tepkiye neden oldu.

 Çaycuma ilçesine bağlı Filyos Beldesi’nde Zonguldak Kadın Platformu’na üye bir grup kadın, Filyos sahilinde bisiklet sürerken Selçuk K’nın saldırısına uğradı. Grubun içindeki Gönül G. ve eşine de hakaret eden saldırgan, sözlü tartışma sırasında kadının boğazını sıktı. Araya girenler saldırganı uzaklaştırırken, darp edilen kadın jandarmaya şikayette bulundu.

Bu meczubu kim sokağa salmıştır?

 Olayın ardından CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal’ın ‘gayrı resm’i korumalığını yapan Selçuk K.’nın saldırısına ilişkin açıklama yaptı.

 Turpçu şunları söyledi:

 “Filyos’ta kadınların bisiklete binmesini istemiyoruz. Bisiklete binerek herkesi tahrik ediyorsunuz. Evli kadınsın, utanmıyor musun” diyen arkasından da kendisine tepki gösterenlere ağır hakaretlerde bulunan, kendine itiraz eden G.G.’nin boğazını sıkan “Buralar bizden sorulur, buranın ağası biziz. Hepinizle hesaplaşacağız. Kocanla da görüşeceğiz” diye tehdit eden S.K.’nın hak ettiği cezaya çarptırılması gerektiğini söyleyen CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, “En büyük ahlaksızlar, ahlak bekçisi olmaya heveslenen tiplerdir. Zaten bunların, kendi iç dünyalarının nasıl olduğunu ortadadır. Kadınların nasıl giyineceğine, nasıl hareket edeceğine, yaşantısına, ne yapacağına, ne yapmayacağına bu mahluklar karar veremez.

 Türkiye’de kadına yönelik fiziksel ve sözlü şiddet bir türlü önlenemeyen bir hal aldı. Bu tip hastalıklı ruh ve kafa yapısına sahip insanlara hak ettikleri ceza verilmediği için bunlar yüz buldular, şımartıldılar. Önlem alınmazsa, bu tip kendini ahlak savunucusu yerine koyan ve etrafına saldıran yeni kişiler türeyecektir. Bunlara meydan verilmemeli.

 Buradan soruyorum, bu ilkel kafa, bu sapık hangi akıl hastanesinden kaçmıştır? Bu akıl hastasının arkasında kimler var? Bu meczubu kim sokağa salmıştır? Buradan Sayın Cumhuriyet Savcılarına sesleniyor, yargıyı göreve davet ediyor, bu sapığın hak ettiği cezaya çarptırılmasını talep ediyorum. Bu konunun takipçisi olacağım.”