'Cumhuriyetimiz’in sorumluluğunu hissettiğim için adayım'

'Cumhuriyetimiz’in sorumluluğunu hissettiğim için adayım'

CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Ali Mutlu Köylüoğlu “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, bize emanet ettiği Cumhuriyetimiz’in sorumluğunu sonuna kadar hissettiğim için adayım” dedi

CHP İstanbul eski İl Başkan Yardımcısı Ali Mutlu Köylüoğlu, 24 Haziran da yapılacak olan 27’inci dönem milletvekilliği için İstanbul 2’nci bölge milletvekilliği için aday adaylığını açıkladı.

Köylüoğlu, YURT’a yaptığı açıklamada, Türkiye tarihinin en zor günlerini yaşadığını söyleyerek, bu seçimin halk ve devlet için bir dönüm noktası olduğunu vurguladı. Köylü- oğlu, “Bu dönüm noktasında, hayatımın her aşamasında rehber aldığım Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, bize emanet ettiği Cumhuriyetimiz’in sorumluğunu sonuna kadar hissettiğim için adayım” dedi. Köylüoğlu, aileden Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir neferi olarak, 1970’li yıllardan beri, hemen her dö- nemde, çok değişik görevleri, büyük bir aşk ve gururla yerine getirmeye çalıştığını ifade ederek, elle bez pankart yazdığını, afiş astığını ve konvoy şoförlüğü yaptığını da vurguladı.

“GÜVENCEMİZ CUMHURİYET HALK PARTİSİ”

Cumhuriyet Halk Partili olmanın ne demek olduğunu ve parti tatbikatının nasıl olması gerektiğini annesi Dr. Senem Köylüoğlu ve babası Azimet Köylüoğlu’ndan öğrendiğini dile getiren Köylüoğlu, “Günü geldi, Cumhuriyet Halk Partisi’nin İstanbul 2’nci Bölge Örgüt ve Örgütlenmeden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini de yürüttüm. Türkiye’de örgütlü güç olarak temel güvencemiz ve çıkış noktamız; Cumhuriyet Halk Partisi ve ona hayat veren sizlersiniz. Çünkü sizin gücünüz var, yetkiniz var, ancak sizinle başarabiliriz” diye konuştu.

“AKP KARDEŞİLİĞE GÖZ DİKTİ”

Kendisini, partisini ve halka olan inancını her zaman koruduğunun altını çizen Köylüoğlu, ancak, Kuvayı Milliye ruhunun yeniden canlandırabilirlerse, yaşamsal dayanağı olan Cumhuriyet’in temel de- ğerlerini koruyabileceğini belirtti. Köylüoğlu, “Soruyorum, özlemedik mi? AKP kardeşliğimize göz dikti, toplumu böldü, parçaladı. Nazım’ın dediği gibi; ‘Bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine’ yaşamayı özlemedik mi? Bu hasret bizim, değil mi?” dedi. Köylüoğlu, neden aday olduğu konusuna da değinerek, ellerinden alınmaya ve yok edilmeye çalışılan Cumhuriyet’in temel değerlerini korumak ve yeniden hayata geçirmek için olduğunu kaydetti.

“GERÇEK SORUNLARA ODAKLANMALIYIZ”

Köylüoğlu, AKP iktidarı ve Recep Tayyip Erdoğan tarafından parçalanmış, kutuplaştırılmış, toplumsal, siyasal, kültürel hayatı yeniden normalleştirmek için aday olduğunu söyleyerek, AKP diktatörlüğüne son vermek için aday olduğunu belirtti. Ekonomik ba- ğımsızlığın, tam bağımsızlığın birinci şartı olduğunu vurgulayan Köylüoğlu, “Hepimizin asıl hedefi; kaynaklarımız, heyecanı- mız, enerjimiz heba olmadan, Türkiye’nin gerçek sorunlarına ve çözümlerine odaklanmak olmalıdır. Ekonomik sorunlar içinde boğulan halkımıza iş ve aş imkânı vermek, onurlu ve refah içinde bir yaşam sağlamak olmalıdır” diye konuştu.

“BAŞARAMAZSAK REJİM DEĞİŞECEK”

Başarılı olamadıkları takdirde 24 Haziran’da tam bir rejim değişikliğinin gerçekleşeceğinin altını çizen Köylüoğlu, Cumhuriyet’e, demokrasiye, hukuk düzenine, iş ve sosyal hayata siyasi darbe vurulacağı- nıbelirtti. Köylüoğlu, “Cumhuriyetimiz’e ve demokrasimize sahip çıkarak, bu duruş ve kararlılığı göstererek, tarihi sorumluluğumuzu, hep beraber, cesaretle yerine getireceğiz. AKP diktatörlüğüne karşı hep birlikte haykıracağız. ‘Söz konusu vatansa gerisi teferruattır’ diyen partimiz Cumhuriyet Halk Partisi ile birlikte, meclisin kapısına kilit vurmaya çalışan AKP diktatörlüğüne son verelim” dedi.

“SİYASİ TERCİHLERİ KENARA BIRAKMALIYIZ”

Köylüoğlu, Kurtuluş Savaşı kahramanlarından, İkinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün sözünü hatırlatarak, namusluların da, en az namussuzlar kadar cesur oldu- ğunu tüm Türkiye’ye gösterilmesi gerektiğini kaydetti. Köylüoğlu, “Bu büyük yangını ancak ve ancak, ‘Kuvayı Milliye ruhu’ ile söndürebiliriz. Bu konudaki mücadelemizi, siyasi tercihlerimizi ve her türlü farklılıklarımızı bir kenara bırakarak, ‘insani değerler’ ve ‘ahlaki erdemler’ ortak paydamızda buluşarak yapacağız” diye konuştu.