Interpol’den 173 kişilik IŞİD listesi, içlerinde Avrupa'lı da var

Interpol’den 173 kişilik IŞİD listesi, içlerinde Avrupa'lı da var

Alman basını, Interpol'ün Avrupa emniyet teşkilatlarına IŞİD'in potansiyel intihar saldırganı olabilecek 173 kişinin ismini gönderdi. Listede altı Avrupalı'nın da bulunduğu belirtildi.

Deutsche Welle’de yer alan habere göre Uluslararası Polis Teşkilatı (Interpol) mayıs ayında Avrupa ülkelerindeki emniyet teşkilatlarına yazı gönderdi. Bu yazıda IŞİD adına intihar saldırıları düzenleme potansiyeline sahip 173 kişinin isimleri de yer alıyor.
Listedeki 132 kişinin Irak, Kuzey Afrika, Körfez ülkleri, Tacikistan ve Bangladeş’ten olduğu bildirilirken listedeki altı kişinin ise Avrupa vatandaşı olduğu kaydedildi. Bu kişilerin Almanya, Belçika, Fransa, Hollanda ve Bosna Hersek’ten geldikleri ifade ediliyor.
Almanya’dan IŞİD bağlantısı bulunan kişinin Kuzey Ren Vestfalya eyaletinin Solingen kentinden 27 yaşında bir Alman vatandaşı olduğu kaydedilirken bu kişinin 2012’de önce Mısır, ardından Türkiye, son olarak ise Suriye’ye gittiği belirtildi. IŞİD’in temmuz ortasında sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada bu kişinin Rakka’da öldüğünü açıkladığı kaydedildi.
Interpol’ün listesindeki isimlerin, Musul’da IŞİD’e yönelik olarak düzenlenen operasyonlarda ele geçirildiği ileri sürüldü. Die Welt’e göre Amerikan istihbarat servisleri bu listeyi inceleyerek Interpol’e gönderdi. Interpol’ün de söz konusu listeyi Mayıs ayında Avrupa’daki polis teşkilatlarına ilettiği kaydedildi.
Die Welt, Alman güvenlik çevrelerine dayandırdığı haberinde IŞİD’in bu listedeki isimlerin bir kısmını intihar saldırıları düzenlemeleri için Avrupa’ya gönderme girişiminde bulunabileceği belirtildi.