ÇYDD: Atatürk'e ve ailesine yönelik saldırılara karşı mücadele edeceğiz

ÇYDD: Atatürk'e ve ailesine yönelik saldırılara karşı mücadele edeceğiz

ÇYDD Genel Merkezi 22. Olağan Genel Kurulu sonuç bildirgesinde,  "Ülkemizin kurtarıcısı ve ülkemizin kurucusu Atatürk'e ve ailesine yönelik son zamanlarda giderek artan saldırıları şiddetle kınıyoruz. Bunu yapanlara karşı tek vücut olarak bölünmeden mücadeleye devam edeceğimizi duyuruyoruz.  Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın başvurdukları açlık grevi, hakları geri verilerek sonlandırılmalı. Basın üzerindeki baskılar son bulmalı, tutuklu gazeteciler özgür olmalı. OHAL'in sonlandırılarak,

Yurdun dört bir yanından gelerek İstanbul'da toplanan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Kurulu delegelerinin aldığı kararlar şu şekilde: "Ülkemizin kurtarıcısı ve ülkemizin kurucusu Atatürk'e ve ailesine yönelik son zamanlarda giderek artan saldırıları şiddetle kınıyoruz. Bunu yapanlara karşı tek vücut olarak bölünmeden mücadeleye devam edeceğimizi duyuruyoruz. Ülkemizin kurtuluşunun ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun ilk adımı olan 19 Mayıs 1919'u kutlama törenlerinin yasaklanması, halkımızın tarih bilincini zayıflatmaya ve ortak değerlerimizi yok etmeye yöneliktir. Bu saldırılara son verilmelidir, buna asla sessiz kalmayacağımız bilinmelidir.

NURİYE GÜLMEN VE SEMİH ÖZAKÇA'NIN BAŞVURDUKLARI AÇLIK GREVİ, HAKLARI GERİ VERİLEREK SONLANDIRILMALI

Yaşama hakkının korunması, çalışma hakkı ve iş güvenliği en temel insan haklarındandır. Hiçbir gerekçe gösterilmeden Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile işten çıkarılan, hukuki olarak hak arama yolları kapatılan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın başvurdukları açlık grevi, hakları geri verilerek sonlandırılmalı, yeniden işlerine dönmeleri sağlanmalıdır. 

OHAL'İN SONLANDIRILARAK, BÜTÜN HUKUKSUZ, HAKSIZ VE ANAYASA'YA AYKIRI EYLEMLERE SON VERİLMELİ 

OHAL'in sonlandırılarak, OHAL uygulamaları ile yapılan bütün hukuksuz, haksız ve Anayasa'ya aykırı eylem ve işlemlere son verilmelidir.

BASIN ÜZERİNDEKİ BASKILAR SON BULMALI, TUTUKLU GAZETECİLER ÖZGÜR OLMALI

Düşünce ve ifade özgürlüğü en temel insan hakkıdır. Basın üzerindeki baskılar son bulmalı, tutuklu gazeteciler özgür olmalı, düşünce ve ifade özgürlüğü önündeki engeller kaldırılmalıdır. Ülke, içinde bulunduğu girdaptan bir an önce çıkartılmalıdır.

TÜRKAN SAYLAN'I, ÖLÜMÜNÜN 8'İNCİ YIL DÖNÜMÜNDE SAYGI VE SEVGİYLE ANIYORUZ

Laik ve bilimsel eğitimden uzaklaşmanın yaratacağı sorunları yıllar öncesinden görüp bizi uyaran efsane genel başkanımız Türkan Saylan'ı, ölümünün 8'inci yıl dönümünde saygı ve sevgiyle anıyoruz. Derneğimizin çağdaş, laik ve bilimsel eğitim için çalışmaya devam edeceğini halkımıza saygıyla duyuruyoruz."