'Dağılmazsanız güç kullanacağız'

'Dağılmazsanız güç kullanacağız'

Batman'da aralarında milletvekillerin de bulunduğu HDP'li kadınların yürüyüşüne polis izin vermedi.

Kuzey Irak'ın Sincar bölgesinde, 3 yıl önce DAEŞ terör örgütünün düzenlediği saldırıda, Ezidi kadınlara yönelik taciz ve tecavüzün yıldönümü nedeniyle HDP Batman il binası önünde toplanan ve aralarında HDP'li Milletvekilleri Saadet Becerikli, Feleknaz Uca ile Dilek Öcalan'ın da bulunduğu bir grup kadın, 250 metre mesafede bulunan Sanat Sokağı'na yürümek istedi. Ancak polis, HDP'li kadınların yürüyüş için valilikten izin almadığı gerekçesiyle izin vermedi. 

HDP Batman Milletvekili Saadet Becerikli ile Batman Emniyet Müdürlüğü KOM Müdürü İbrahim Ulutaş arasında, yürüyüş ile ilgili sert tartışmalar yaşandı. Kesinlikle yürüme izni vermeyecekleri belirten polis müdürü Ulutaş şöyle dedi:

"Valikten izin almadığınız için basın açıklaması ve yürüyüş benzeri etkinlikler yasak. Dağılmanız gerekiyor, dağılmadığınız taktirde hakkınızda hem adli, hem idari işlem yapılacak. Bölücü slogan atarsanız, kademeli olarak güç kullanılarak dağıtılacaksınız. Vekil hanım ben yasanın temsilcisiym, sizleri ikaz ediyorum." 

'KESİNLİKLE İZİN VERMEYECEĞİZ'

HDP'li Becerikli de, "Bizim bir talebimiz var sanat sokağına kadar yürüyeceğiz" dedi. Buna karşılık polis müdürü Ulutaş şunları söyledi:

"Mümkün değil. O zaman karşı karşıya gelmek demektir. Sizin yürüyüşünüze kesinlikle izin vermeyeceğiz. Kesinlikle yapacaksanız basın açıklamanızı burada yapın ve dağılın. Aksi taktirde kademeli olarak güç kullanacağız. Biz sizlerle karşı karşıya gelmek istemiyoruz. Basın açıklamanızı yapabilirsiniz, ancak yine de yaptığınız basın açıklaması izinsiz olduğu için hakkınızda idari ve adli tahkikat başlatılacaktır. Burdan ayrılmanıza kesinlikle izin vermeyeceğiz." 

Son olarak Milletvekili Becerikli, "Biraz tölerans gösterin açıklamamızı burada yapacağız" demesi üzerine tartışmalar sona erdi. Songül Korkmaz'ın yaptığı basın açıklamasının ardından HDP'li kadınlar, kısa bir süre oturma eylemi yaptı. Daha sonra kadınlar, olaysız  dağıldı.