'Darbe girişimine katılanların hepsi FETÖ'cü tek bir Atatürkçü yok'

'Darbe girişimine katılanların hepsi FETÖ'cü tek bir Atatürkçü yok'

Eski Hava Kuvvetleri Komutanlığı Başsavcısı emekli Albay Ahmet Zeki Üçok "Darbe girişimine katılan subayların tamamını biliyoruz, hepsi FETÖ'cü, tek bir Atatürkçü yok" dedi

Eski Hava Kuvvetleri Komutanlığı Başsavcısı emekli Albay Ahmet Zeki Üçok, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içindeki bir grup cuntacı asker tarafından gerçekleşen darbe girişimini "15 Temmuz darbesini FETÖ yapmıştır. Bu kadar net" sözleriyle nitelendirdi. Darbe girişimine katılan askerlerin arasında tek bir Atatürkçü'nün olmadığını savunan emekli albay, "Darbe girişimine katılan subayların tamamını tanıyoruz. Biz bu isimleri yani FETÖ'cü askerler listelerini bütün kurumlara gönderdik. Bizim verdiğimiz isimlerin tamamı darbeye katıldı. Balyoz, Ergenekon kumpasına maruz kalmış ve birlikte cezaevinde kaldığımız arkadaşlarımıza '15 Temmuz darbesine katılanların içinde Atatürkçü diyebileceğiniz tek bir isim var mı' dedik. Tek bir örnek veremediler" açıklamasında bulundu. "Darbenin içinde sadece FETÖ'cüler yoktu" söyleminin Fethullah Gülen'in liderliğini yaptığı cemaatin sıklıkla kullandığı aktaran Üçok, "Amaçları 'Vallahi biz yapmadık, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı istemeyen askerler yaptı' yalanını yaygınlaştırmak" görüşünü dile getirdi.

Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş'in savcılıkta ve mahkemede "Ben darbeciyim ama Fetullahçı değilim" dediğini aktaran emekli Albay Üçok eski Yüksek Askeri Şûra (YAŞ) üyesi Akın Öztürk ve Genelkurmay Personel Palan ve Yönetim Daire eski Başkanı Tuğgeneral Mehmet Partigöç'ün "darbe girişiminin sürekli emir komuta zinciri içerisinde yapıldığını söyleyerek Fetullahçı örgütü darbenin dışarısına çıkarmaya çalıştığını" savundu.

15 Temmuz gecesi Fethullah Gülen'in "Bizim alakamız yok" dediğini belirten Üçok, "Bu açıklamayı şu yüzden yaptı. Darbeye katılanların tamamı kendi adamıydı. Bunun ortaya çıkacağını ve suçlamaların kendisine kadar ulaşacağını biliyordu. Bu açıklamayı başarısız olduğu için yaptı. O açıklaması tam değerlendirilemedi. Bu örgüte 'Beni bu işin dışında tutun' mesajıydı" görüşünü savundu.