Darp edilen gazeteciler, tedavi olmak için hastahaneye gidemiyor!

Darp edilen gazeteciler, tedavi olmak için hastahaneye gidemiyor!

Van Erciş'te görüşmeye gittikleri müteahhidin saldırısına uğrayan gazeteciler, can güvenliği endişesiyle tedavi olmaya gidemiyor.

Van’ın Erciş ilçesinde dün haber için görüşmeye gittikleri müteahhidin ve akrabaların saldırısına uğradıktan sonra şikayetçi oldukları emniyette gözaltına alındıktan sonra sağlık kontrolü için gittikleri hastanede ikinci kez saldırıya uğrayan gazetecilerden burnu kırılan ve kanaması olan İdris Yılmaz tekrar saldırıya uğrama endişesi ile hastaneye tedavi olmaya gidemiyor.

Van’ın Erciş ilçesinde Kayyım atanan Erciş belediyesinden Erciş Sahil Yolu Vitrin Projesi ve aynı zamanda birçok  ihalesini alan Vensira Med.San. Tic. Ltd. Şirketinin Sahibi Şahin Yağar, aldığı ihalelerde Erciş Belediyesi’nin araçlarını ve aynı zamanda personelini çalıştırdığını fotoğraflayan gazetecilere saldırdı. Dün haber için görüşmeye gittikleri müteahhittin ve akrabalarının saldırısına maruz kalan gazeteciler İdris Yılmaz ve Erhan Akbaş’ı darp eden Yağar’ın emniyette  “mağdur” sıfatı ile ifade verdiği öğrenildi. Kameraları kırılan aynı zamanda darp edilen gazetecilerin ise “şüpheli” sıfatı ile ifadeleri alındı. Darp raporu alan Müteahhit Yağar için 24 saat müşaade altında tutulması gerektiğine yönelik rapor tutulduğu iddia edildi. Onlarca kişinin saldırdığı ve kafalarına ağır darbeler alan gazeteci İdris Yılmaz ve Erhan Akbaş ise, ayaküstü tedavi edilerek tekrar emniyet müdürlüğüne götürülmüştü.

‘SALDIRI PLANLIYDI’

Saldırının planlı olduğunu iddia eden gazeteci İdris Yılmaz, “Tamamen emniyetin ve emniyet güçlerinin bilgisi dâhilinde gelişti. Sıradan bir olayda hastane önü polislerle doldurulurken, bu durumda sadece 4 polis yanımızda vardı. Aynı zamanda hastane polisinin hastane önünde biriken kalabalıktan da haberi vardı. Bizi bilinçli olarak bu saldırıya maruz bıraktılar” dedi. 

‘BURNUMDA ZAMAN ZAMAN KANAMA OLUYOR’ 

Maruz kaldıkları saldırıların ardından burnu kırılan ve yüzünde morarmalar olan Yılmaz,  zaman zaman burnunda kanama meydana gelmesine rağmen tekrar bir saldırıya uğrama riski olduğu için hastaneye gidemediğini vurguladı.Yaşananların ardından saldırganların kendilerine yeniden saldırmak için fırsat kovaladığını söyleyen Yılmaz “Saldırganlar birçok yerde bizi arıyorlarmış. Kafama aldığım darbelerden ve burnumun kırılmasından dolayı zaman zaman burnumda kanama oluyor. Erciş Devlet Hastanesi’nde çalışanların bir kısmı bize saldıranların çalışanları ve akrabaları, eğer hastaneye gidersem tekrar bir saldırıya uğrayabilirim bunun için hastaneye gidemiyorum” diye konuştu. 

‘100’E YAKIN KİŞİYLE HASTANEDE SALDIRDILAR’

Gazeteci Erhan Akbaş ise olayla ilgili verdiği bilgide saldırıya uğrayanın kendileri olduğu halde sanki kendilerinin Şahin Yağar’a saldırmış gibi algı yaratıldığını ve gözaltına alındıklarını söyledi. Akbaş, kayyım atanan Erciş Belediyesi’nin ihale yolu projesini alan Vensira.OSGB, Med,Tur.İnş şirketinin özel olduğu halde Erciş Belediyesi’ne ait araçları ve belediye personelini çalıştırdığı yönünde bilgi aldıkların ve gidip bunu fotoğrafladıklarını belirterek yaşananları şöyle anlattı: “İhaleyi alan kişi Şahin Yağar’a durumun ihaleye uygun olup olmadığını sorduk, Yağar bize ‘Müteahhit yapar sizler şerefsizsiniz yalan haber yapıyorsunuz’ diyerek ben ve gazeteci arkadaşım İdris Yılmaz’a saldırıp darbetmeye başladı. Yanındaki adamları bizleri tutup yere attı dövdürmek için. Darbedildikten sonra sahil yolundan çıkıp ilçe emniyetine gittik nizamiye kapısında emniyet müdürü Erhan Akbaş ben ve gazeteci arkadaşım İdris Yılmaz’a küfür ederek yumrukladı. Ayak üstü ifademiz alındıktan sonra hastaneye rapor almaya gönderildik. Şahin Yağar ailesinden 100’e yakın kişiyle hastaneyi basarak polislerin arasından Gazeteci İdris Yılmaz’ı yumruklayıp burnunu kırdı. Bu olaylar yaşanırken Şahin Yağar’ın özel güvenlik şirketi bünyesinde çalışan hastane özel güvenlikleri olaya müdahale etmedi. Yağar ailesi tarafından arkadaşım linç edildi. 50’ye yakın adam çalıştıran Şahin Yağar’a doktorlar torpil yapıp ‘ölüm riski olan hasta’ diye yatış verdiler. Burnu kırık ve ağır yaralı olan arkadaşımı ise emniyete benle birlikte ifadeye geri getirdiler, ifademizin ardından serbest bırakıldık.” 

‘SANKİ BİZ SALDIRMIŞIZ GİBİ ALGI YARATILIYOR’ 

Fotoğraf makinelerinin kırıldığını ve darbedildiklerini belirten Akbaş “Şahin Yağar ve bize saldıran ailesinden eli silahlı, sopalı olan hiç kimse gözaltına alınmadı. Darbedilen biz olduk şikayete biz gittik, gözaltına alınan biz olduk. Sanki biz ona saldırmışız gibi bir algı yaratıldı. Gazeteci arkadaşım şu an burun ameliyatı olması gerekirken evine gönderildi, kanaması devam ediyor” dedi. (Evrensel)