Davutoğlu, Abdullah Gül ile ne görüştü?

Davutoğlu, Abdullah Gül ile ne görüştü?

Muhalefetin çatı adayı olarak ismi tartışılan Abdullah Gül'ün, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşmesine ilişkin kulislere yansıyan bilgilere göre, davet, Gül'den geldi. “Benimle var mısın, yok musun” dediği iddia edilen Gül'ün, Davutoğlu'na, iki soru yönelttiği kaydedildi. Bazı kaynaklara göre ise Davutoğlu'nun, görüşmeye ilişkin parti yönetiminden gelebilecek tüm soruları cevaplayabileceğini belirttiği ifade ediliyor.

Muhalefetin erken seçimde çatı adayı olarak ismi tartışılan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, Eski Başbakan ve AKP Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu ile görüşmesi, Ankara kulisine yansırken, Gül’ün, daveti üzerine gerçekleşen görüşmede, Davutoğlu’nun fikrini aldığı öne sürüldü. Bir başka görüşe göre ise Davutoğlu’nun davete icabet ettiği, görüşmeye ilişkin parti yönetiminden gelebilecek tüm sorulara yanıt vermeye hazır olduğunu belirttiği ifade ediliyor.

Milliyet yazarı Serpil Çevikcan, ‘Gül Davutoğlu ile niye görüştü’ ara başlıklı yazısında, “Gül’ün daveti üzerine gerçekleşen görüşmenin gündemi malum. Görüşmeye ilişkin Ankara kulislerine yansıyan hava, Gül’ün bu görüşmede de “Havet” noktasında olduğu yönünde. Bir başka deyişle, Gül, “aday olmayacağım” demiyor” dedi.

‘Gül, söz konusu görüşmede Davutoğlu’na, “Benimle var mısın, yok musun” mu dedi?’ sorusunu gündeme getiren Çevikcan, “Kaynaklar, Davutoğlu’nun Gül’le ilk kez görüşmediğini, bu sorunun yanıtının arandığı bir görüşme gerçekleşmediğini, eski başbakanın davete icabet ettiğini, görüşmeye ilişkin olarak parti yönetiminden gelebilecek tüm sorulara yanıt vermeye hazır olduğunu belirtiyor” ifadelerini kullandı.

‘DAVUTOĞLU’NUN FİKRİNİ ALDI’

Öte yandan Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat, CNN Türk'te yayınlanan "Parametre" programında edindiği "kulis bilgileri"ni aktarırken, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bir süredir 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den randevu talep ettiğini ileri sürdü.

Gül'ün bu talepleri sıklıkla reddettiğini ifade eden Fırat, bu iki isim arasında geçen günlerde meydana gelen görüşmede, Gül'ün cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda Davutoğlu'nun fikrini aldığını savundu.  Fırat, Gül'ün Davutoğlu'na iki soru yönelttiğini, bunların "Cumhurbaşkanı adayı olmama ne dersiniz?", "Aday olursam siz ne yaparsınız?" şeklinde olduğunu iddia etti.