Davutoğlu ve MHP cephesinde kavga büyüyor

Davutoğlu ve MHP cephesinde kavga büyüyor

MHP’nin eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu hedef alan sözlerine Davutoğlu’na yakın isimlerden olan Karar yazarı Mehmet Ocaktan’dan yanıt geldi.

Ocaktan, Karar gazetesinde yer alan yazısında şu ifadeleri kullandı:

MHP’nin böyle bir saldırı başlatmasının mantıklı ve makul açıklamasını yapmak mümkün değil. Çünkü Davutoğlu şu anda başbakan değil, üstelik partide bir görevi de yok. Peki MHP durup dururken neden böyle bir taarruz hattı oluşturma ihtiyacı hisseder?

Galiba MHP’nin bu tedirginliğinin çok daha derin kökleri var. Zira şu anda çok derin bir iç kırılma yaşıyorlar, muhtemelen de 2019 seçimlerinde parlamento da MHP diye bir parti olmayacak. Zaten şu anda yapılan anketler de oy oranlarını yüzde beşler civarında gösteriyor. Eğer halihazırda AK Parti ile yürüttükleri iktidar ortaklığını kullanarak seçim barajını yüzde 5’e düşüremezlerse işleri oldukça zor.

Muhtemelen önümüzdeki aylarda MHP’yi derinden sarsacak yeni bir parti ortaya çıkacaktır. Buna, son dönemde AK Parti ile oluşan ‘misyon ortaklığı’ yüzünden tabanın önemli bir kesiminin AK Parti’ye doğru bir akışkanlık içinde olduğu da ilave edildiğinde MHP açısından çok daha ciddi sorunların ortaya çıkması kaçınılmazdır.