Hürriyet yazarından Akit yazarına: ‘Önce sen ses çıkar’

Hürriyet yazarından Akit yazarına: ‘Önce sen ses çıkar’

Hürriyet yazarı Ayşe Baykal, beden eğitimi dersinde eşofman giyen öğrencilerle ilgili skandal tweet atan Harmancı’nın sözlerine sahip çıkan Akit yazarı Karahasanoğlu’na tepki gösterdi.

Hürriyet yazarı Ayşe Baykal, Konya Ayşe Kemal İnanç Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde görevli felsefe öğretmeni Ercan Harmancı’nın, Twitter'dan beden eğitimi dersinde eşofman giyen kız öğrencilerle ilgili olarak "Ya benim çok sapık duygularım var ya da şeytan onlara uğramıyor. Bir genç kızın vücut hatlarını gördükten sonra şeytan size üflemiyorsa ya erkekliğinizi ya da imanınızı kaybetmişsiniz demektir" sözlerine sahip çıkan Akit Yazarı Ali Karahasanoğlu'na tepki gösterdi.

Baykal, "Ali Bey, bu tablo karşısında 'Sen kim oluyorsun da öğretmenlerimize ve babalarımıza bu şekilde konuşabiliyorsun?' demiyor; aksine bu durumdan da laikçi medyayı ve hükümeti sorumlu tutuyor" dedi. Baykal, "Madem laikçilerin tepkisinden bu kadar rahatsız oluyorsunuz, önce siz ses çıkarın. Bir kere de 'Böyle bir çirkinliği kabul etmiyoruz!” deyin. Ortalığı öyle birbirine katın ki, kimsenin söyleyecek sözü olmasın" ifadesini kullandı.