TIME ve Trump arasında 'Yılın Kişisi' atışması

TIME ve Trump arasında 'Yılın Kişisi' atışması

ABD Başkanı Donald Trump'ın TIME dergisinin kendisini bu yıl da 'büyük ihtimalle Yılın Kişisi seçileceği' yönünde bilgilendirdiğini ancak röportaj ve fotoğraf çekimini kabul etmeyeceğini duyurdu.

TIME dergisi ise Trump'ın 'yanıldığını' belirterek "Başkan yanılıyor. TIME, seçim konusunda yayımlanana kadar yorum yapmaz" açıklamasını yaptı.

ABD Başkanı Trump Twitter'dan yaptığı açıklamada geçen yıl TIME dergisinin kendisini 'Yılın Kişisi'seçtiğini hatırlatarak bu yıl da 'büyük ihtimalle' kendisinin seçileceği yönünde dergi tarafından bilgilendirildiğini ancak fotoğraf çekimi ve röportaj yapmayacağını söyledi.
Trump mesajında "TIME dergisi beni arayarak benim büyük ihtimalle  geçen yıl olduğu gibi Yılın Kişisi olacağımı söyledi. Ancak röportajı ve fotoğraf çekimini kabul etmem gerekiyormuş. Ben büyük ihtimalle bunu reddedeceğim. Yine de teşekkürler" diye yazdı.


​TIME dergisinden ise Trump'a yanıt geldi

Dergi Twitter'dan yaptığı açıklamada "Başkan bizim Yılın Kişisi'ni nasıl seçtiğimiz konusunda yanılıyor. TIME, 6 Aralık olan yayım tarihime kadar seçimimiz konusunda yorum yapmaz" ifadelerini kullandı. Haziran 2017'de Washington Post, Trump'ı kapakta gösteren  'sahte' TIME dergisi kapaklarının Trump'ın sahibi olduğu bir dizi golf kulübüne asıldığını duyurmuştu.

Dergi bu kapakların yerinden indirilmesini talep etmişti

Trump geçen sene ABD Başkanlık seçimini kazanmasının ardından TIME tarafından 'Yılın Kişisi' seçilmişti. ​1927'den beri verilen bu ünvan 'Son 1 yılda olumlu ya da olumsuz olarak haberlerde en fazla etki yaratan isme' veriliyor.  1938'de Adolf Hitler, 1942'de ise Joseph Stalin 'Yılın Kişisi' seçilmişti.