Tarım işçileri 'fenomen olan fotoğraflarını' anlattı

Tarım işçileri 'fenomen olan fotoğraflarını' anlattı

İlkbaharda yola çıkan mevsimlik tarım işçileri, sırasıyla Akdeniz, Karadeniz ve İç Anadolu ile son bulan yolculuklarını havaya fırlattıkları kovalarıyla kutluyor. Yılın 10 ayını tarım işçiliği olarak geçiren yoksullar, eve dönüş sevinci olarak yaptıkları eylem, üniversite öğrencilerin kep fırlatmasından esinlenmiş olduklarını dile getiriyor.

Mezopotamya Ajansının haberine göre, Kayseri Develi'de patates toplayan Urfalı işçiler, zorlu çalışma koşullarının ardından eve dönüşü sevincini yanından ayırmadıkları kovalarını hep birlikte havaya atarak kutladı. İşçilerin bu anları fotoğraf ve video ile ölümsüzleştirilerek sosyal medyada paylaşıldı. Kısa sürede geniş kitlelerin beğenisini toplayan fotoğraf ve görüntü sosyal medyanın son günlerin en çok konuşulanı. O fotoğraf karesinde yer alan işçilerden Mehmet Akpolat, eylemin hikayesini anlattı.

'EVLERİMİZE KAVUŞMANIN SEVİNCİNİ YAŞIYORUZ'

Urfa'nın Hilvan İlçesine bağlı Gölcük nüfusuna bağlı olan tarım işçisi Mehmet Akpolat, ayda 2 bin lira ücret almalarına rağmen sağlık güvencelerinin olmadığını ifade etti. Akpolat, kimi zaman soğukta kimi zaman da kavurucu sıcakta çalıştıklarını anlattı. Yılın en az 10 ayını farklı bölgelerde çalışarak geçirdiklerini kaydeden Akpolat, "Kimi zaman Karadeniz'de fındık veya çay topluyoruz. Kimi zaman da İç Anadolu, Akdeniz, Ege'de. Türkiye'nin her bölgesinde evlerimizden uzak çalışıyoruz" dedi. Gittikleri her yerde yaklaşık 60 akrabaları ile çalıştıkları ve paylaşım ile hareket ettiklerini belirten Akpolat, "Üniversite mezuniyetinin ardından öğrenciler sevinçlerini keplerini havaya atarak kutluyor. Biz de gelenek hale getirdiğimiz kovalarımızı havaya atarak evlerimize kavuşmanın sevincini yaşıyoruz" diye konuştu.

'PHOTOSHOP DEĞİL GERÇEK'

Sivas ve Kayseri'de paydos sonrası hep birlikte kovaları havaya atmalarını anı olması amacıyla ölümsüzleştirmek istediklerini belirten Akpolat, video ve fotoğraf çekiminin ise akrabaları Osman Atan’ın üstlendiğini vurguladı. Fotoğrafın sosyal medya da çok beğenildiğini ve buna da çok sevindiklerini sözlerine ekleyen Akpolat, "Kimileri fotoğraf için photoshop vb. dedi, ama o fotoğraf bizim çalışma koşullarımız kadar gerçektir. Duyarlılık gösterip güzel mesaj yollayan herkese teşekkür ederim" diye belirtti.