Demirtaş, çekimler için iki kez cezaevinden Ankara'ya götürülecek

Demirtaş, çekimler için iki kez cezaevinden Ankara'ya götürülecek

HDP’nin Kasım 2016'dan bu yana tutuklu bulunan cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, TRT çekimleri için cezaevinden stüdyoya götürülecek.

24 Haziran'daki Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimi'ne yönelik olarak TRT'de propaganda konuşması yapmak için başvuran cumhurbaşkanı adayları ile siyasi partilerle ilgili Yüksek Seçim Kurulu'nda (YSK) kura çekildi.

Böylece cumhurbaşkanı adaylarının radyo ve televizyonda propagandanın başlayacağı 17 Haziran 2018 Pazar günü ile son günü 23 Haziran 2018 Cumartesi günü yapacakları 10'ar dakikalık propaganda konuşmalarının yayın saatleri ve sıraları saptandı.

Hapisteki ilk ve tek aday Selahattin Demirtaş, Edirne'deki cezaevinden Ankara Oran'daki stüdyoya iki kez getirilip götürülecek.

Demirtaş’ın 17 Haziran’da TRT’de yayınlanacak konuşması, 13 Haziran çarşamba günü 10.00-11.00 saatlerinde TRT’nin Oran’daki S1 stüdyosunda kayda alınacak.

Yine 23 Haziran’da yayınlanacak konuşma için de 22 Haziran cuma günü 14.00-15.00 saatlerinde aynı stüdyoda kayıt yapılacak.