Erdoğan iddia etti, İnce'den cevap gecikmedi...Diyarbakır mitingi atışması

Erdoğan iddia etti, İnce'den cevap gecikmedi...Diyarbakır mitingi atışması

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, ‘İstihbarattan aldığım bilgiye göre İnce’nin mitingine katılanların hepsi HDP’li’ sözüne İnce’den cevap, Kayseri’den geldi. İnce, “Diyarbakır'daki mitingimde AKP’li kardeşlerim de vardı. Biz kimseyi dışlamayacağız” dedi. İnce, twitter hesabından ise "İstihbarat da sana doğru bilgi vermeye cesaret edememiş, seni kandırmış' paylaşımı yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Eskişehir’de düzenlediği mitingde, CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin Diyarbakır mitingine gönderme yaparak, “İstihbarattan aldığım bilgiye göre katılanların hepsi HDP'li. Hakkari'de hiç Türk bayrağı yoktu. Şimdi ders almışlar ama önlerde başka bayraklar var. Söyle bana arkadaşını, söyleyeyim kim olduğunu” dedi.

İnce'nin terör koridoruyla ilgili fikrini öğrenmek istediklerini bildiren Erdoğan, “Belki o arada Demirtaş da Edirne'de ne konuştuklarını söyler, onu da öğreniriz” ifadelerini kullandı.

İNCE’DEN CEVAP

Muharrem İnce, Erdoğan’ın bu sözlerine bugün miting düzenlediği Kayseri’den cevap verdi.

İnce, "İnsanlara yalan söylemiyorum. Dün Diyarbakır'daydım. Erdoğan, Muharrem İnce'nin mitingine HDP'liler de gitmiş diyor. Diyarbakır'da benim mitingimde AK Partili kardeşlerim de vardı. Biz kimseyi dışlamayacağız, 81 milyon herkesi kucaklayacağız" dedi.

TWEET DE ATTI

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, "İstihbarattan aldığım bilgiye göre, İnce'nin Diyarbakır mitingine katılanların tamamına yakını HDP'li" diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Twitter hesabı üzerinden de yanıt verdi.

İnce, "Benim mitingime katılanlarla ilgili istihbarattan bilgi almış! İstihbaratın görevi muhalefeti izlemek midir? İstihbaratı siyasi amaçla kullandığın için darbe girişimini eniştenden öğrenmek zorunda kaldın!" dedi.

İnce, şöyle devam etti: "İstihbarat da sana doğru bilgi vermeye cesaret edememiş, seni kandırmış! Benim mitinglerime geçmişte AK Parti'ye oy vermiş yurttaşlarımız da katılıyor, herkes katılıyor. Bu bilgiyi istihbarat veremez, vermeye cesaret edemez sana ama ben vereyim."

İşte o tweetler: